Notícies ← Altres notícies

Es presenta a Girona la guia “Salam al català” per apropar el català a la comunitat araboparlant

Avui s'ha presentat a Girona la guia Salam al català, un llibret que té l'objectiu de mostrar els vincles que històricament hi ha hagut entre les realitats islàmica i catalana. L'acte l'organitzen la Plataforma per la Llengua, el Consell Islàmic Cultural de Catalunya, autores de la publicació, conjuntament amb l'Associació Cultural Annasr de Girona, l'Associació Al Mohajiken Al Magareba de Salt, l'Ajuntament de Girona i el CNL Girona. Hi col·laboren també la Direcció General d'Afers Religiosos i la Diputació de Girona. Aquest llibret vol apropar de manera amena la llengua del país a la població araboparlant que viu a Catalunya.

Salam al Català explica de manera gràfica i entenedora alguns aspectes de la llengua catalana que poden ser útils per als nous parlants. El que es persegueix és apropar la realitat catalana a la comunitat musulmana que viu a casa nostra i, sobretot, recordar els avantatges que suposa adoptar el català: el llibret explica, per exemple, com els lectors i lectores del llibre que adoptin el català poden veure ampliades les seves opcions laborals o ampliar la seva xarxa d'amistats.

La guia, amb un total de 13.000 exemplars, s'ha editat en versió bilingüe català/àrab. S'està distribuint a les entitats i administracions públiques que ofereixen serveis d'acollida, i que, per tant, poden tenir com a usuaris dels seus serveis a persones araboparlants.

Aquest llibret és fruit d'un treball conjunt amb la comunitat islàmica i s'ha editat en versió bilingüe català-àrab. Té per objectius mostrar els vincles que històricament hi ha hagut entre les realitats islàmica i catalana, i d'explicar, de manera sintètica i entenedora, alguns aspectes de la llengua catalana, per tal d'apropar-la als catalans i catalanes de parla àrab. A la presentació hi ha participat el Sr. Xavier Puigdollers, Director General d'Afers Religiosos, la Sra. Roser Urra, regidora de Joventut i Serveis Administratius de l'Ajuntament de Girona, la Sra. Saida Benchallal, portaveu de l'Associació Cultural Annasr de Girona, el Sr. Younes Oussaid, president de l'Associació Al Mohajiren Al Magareba de Salt, el Sr. Mohammad Halhoul, portaveu del Consell Islàmic i Cultural de Catalunya i el Sr. Martí Gasull, portaveu de la Plataforma per la Llengua.

Podeu consultar la versió digital del llibret a: www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/41

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram