Notícies ← Altres notícies

Es presenta a Vilafranca del Penedès una guia per apropar el català a la comunitat araboparlant

Demà, dia 20 de juny es presentarà a Vilafranca del Penedès la guia Salam al català, un llibret que té l'objectiu de mostrar els vincles que històricament hi ha hagut entre les realitats islàmica i catalana. L'acte l'organitzen la Plataforma per la Llengua, el Consell Islàmic Cultural de Catalunya, autores de la publicació, conjuntament amb l'Associació La Llum del Nord (Associació per a la ciutadania i cooperació entre pobles), el CNL de l'Alt Penedès i Garraf i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Hi col·labora també la Direcció General d'Afers Religiosos. Aquest llibret vol apropar de manera amena la llengua del país a la població araboparlant que viu a Catalunya.

Salam al Català explica de manera gràfica i entenedora alguns aspectes de la llengua catalana que poden ser útils per als nous parlants. El que es persegueix és apropar la realitat catalana a la comunitat musulmana que viu a casa nostra i, sobretot, recordar els avantatges que suposa adoptar el català: el llibret explica, per exemple, com els lectors i lectores del llibre que adoptin el català poden veure ampliades les seves opcions laborals o ampliar la seva xarxa d'amistats.

La guia, amb un total de 13.000 exemplars, s'ha editat en versió bilingüe català/àrab. S'està distribuint a les entitats i administracions públiques que ofereixen serveis d'acollida, i que, per tant, poden tenir com a usuaris dels seus serveis a persones araboparlants.

 

ACTE: Presentació de la guia Salam al català

 

DIA:

DEMÀ, Dimecres, 20 de juny de 2012

 HORA:

18.00 h

LLOC:

L'Escorxador (C/ de l'Escorxador, 19. Vilafranca del Penedès)

 

Hi intervindran:

Sr. Raimon Gusi, Regidor de cultura, solidaritat i cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Sra. Teresa Casanellas, CNL de l'Alt Penedès i Garraf

Sra. Asma Harti, portaveu de l'Associació La Llum del Nord

Sr. Mohammad Halhoul, portaveu del Consell Islàmic i Cultural de Catalunya

Sra. Eulàlia Buch, Àrea d'Acollida Lingüística de la Plataforma per la Llengua

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram