Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua reclama a les administracions públiques que consumeixin en català, tal com estableix la Llei

La Plataforma per la Llengua ha realitzat una tramesa de cartes als principals equipaments culturals de la Generalitat de Catalunya, així com als Ferrocarrils de la Generalitat reclamant que s'acompleixin la Llei 1/1998 de Política Lingüística i la Llei 22/2010 del Codi de Consum de Catalunya en els serveis de restauració i/o bar i en les màquines expenedores dels esmentats equipaments. L'entitat ha decidit enviar aquestes comunicacions arran de  queixes d'usuaris que alertaven que en diferents serveis de bar d'aquests equipaments els productes venuts no s'ajustaven a la legalitat vigent.

En el cas de la Llei 1/1998 de política lingüística, l'article 30.1 estableix que les empreses concessionàries que exploten o gestionen un servei públic han d'emprar normalment el català en les seves actuacions i documentació internes i en la retolació, en les instruccions d'ús, en l'etiquetatge i en l'embalatge dels productes dels productes o els serveis que produeixin o ofereixin. De manera complementària, la Llei 22/2010 del Codi de Consum de Catalunya regula l'obligatorietat de l'etiquetatge en català pels productes i serveis distribuïts en l'àmbit territorial de Catalunya.

Des de la Plataforma per la Llengua esperem que els responsables dels equipaments interpel·lats, així com la Conselleria de Cultura, que també ha estat informada de la problemàtica, prenguin les mesures adequades per assegurar el respecte ple dels drets lingüístics dels ciutadans. En aquest sentit, el bar del Parlament de Catalunya, ja va prendre les mesures necessàries per assegurar que tots els productes distribuïts s'ajusten a la normativa legal vigent. Per altra banda, l'entitat espera que totes les empreses concessionàries ofereixin i venguin els productes etiquetats en català, d'acord amb la llei de política lingüística.

 

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram