Notícies ← Altres notícies

"Voluntaritat Lingüístic: aprendre a estimar la llengua"

La Plataforma per la Llengua organitza el Voluntariat Lingüístic juvenil per ajudar els joves d'entre 16 i 30 anys que aprenen català a agafar confiança a l'hora de parlar, així com també donar-los l'oportunitat de conèixer la cultura catalana. Aquest projecte fomenta valors com el voluntariat, la cohesió social i el respecte intercultural. Els aprenents de català no són els únics que aprenen aspectes culturals de Catalunya, ja que hi ha  intercanvis i els nouvinguts també donen a conèixer la seva gastronomia, les seves tradicions, etc.

La capacitat de conèixer, i sobretot parlar, la llengua de la societat on es viu és un factor clau per a la integració, per aquesta raó la Plataforma organitza el Voluntariat i ajuda els nouvinguts que no tenen prou confiança amb l'idioma o bé que no ho tenen fàcil per practicar-lo (sigui perquè a la ciutat o barri on viuen no hi ha massa presència del català o perquè la gent se'ls dirigeix en castellà). Tothom ha de tenir les mateixes oportunitats per poder integrar-se i viure plenament en català.

Enguany, els voluntaris del projecte han realitzat diverses activitats com ara un taller de doblatge de cinema, participar en actes organitzats per la Plataforma (la Festa del Joc i la Joguina o el Muralmob de Sant Jordi), assistir al musical Bon Cop de Rock, un taller de cuina o anar a veure un documental sobre el món casteller, entre d'altres. (Autora: Gemma Pera) [segueix llegint]

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram