Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua apadrina el documental ‘Són bojos, aquests catalans!?’

El treball d'investigació Són bojos, aquests catalans!? pretén mostrar sobre el terreny la situació del català, una de les llengües amb més parlants d'Europa, d'una forma irònica i crítica. El documental es planteja preguntes com: Què passaria si de sobte el català fos una llengua imprescindible per a la vida quotidiana? Hi hauria realment conflicte lingüístic?

Els autors, des d'una posició escèptica, volen desmarcar-se tant de les teories que asseguren que el català és una llengua destinada a morir com de les que diuen que està ple de salut. D'una forma molt peculiar, a través d'una roadmovie, volen mostrar què passa quan es vol saber quina és la situació del català al Principat, la Franja, Catalunya Nord i Andorra. El projecte preveu en el futur la realització d'un segon documental que acabarà de recórrer el país i comprovarà la realitat lingüística de les Illes Balears i el País Valencià.

Són bojos, aquests catalans!? es divulgarà per Internet i es finançarà a través de la plataforma Verkami.

La Plataforma per la Llengua apadrina aquest projecte juntament amb Tallers per la Llengua. La idea neix de la mà de David Valls, diplomat en producció de cinema, estudiant de lingüística i membre de la Plataforma per la Llengua.

La presentació se celebrarà el dijous 6 de setembre a les 12 del migdia a la sala Abat Escarré, del CIEMEN.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram