Notícies ← Altres notícies

Centenars de persones omplen la plaça Catalunya per assistir a l'espectacle <i>'En català, trenquem murs i obrim fronteres'</i>

La Plataforma per la Llengua i una vintena d'associacions més han promogut avui a la plaça Catalunya de Barcelona una gran acció destinada a promoure la llengua catalana com a eina per potenciar la cohesió social i com a punt de trobada. La campanya, que porta per títol 'En català, trenquem murs i obrim fronteres', ha començat a les deu del matí i s'ha allargat durant tota la tarda amb diverses activitats, com ara actuacions musicals, exhibicions esportives i una mostra d'entitats, entre d'altres. Centenars de persones han assistit als actes i han gaudit de les diferents actuacions, que literalment han omplert de gom a gom la plaça Catalunya.

 

L'acte l'han organitzat conjuntament la Plataforma per la Llengua i divuit organitzacions formades per persones immigrades: l'Associació d'Amics del Poble Marroquí (Itran), l'Associació Catalana de Residents Senegalesos, l'Associació Cultural Marfilenya- Kavocheva, l'Associació de Dones Amazigues de Catalunya, l'Associació de Treballadors Immigrants i Marroquins de Catalunya, l'Associació de Treballadors Pakistanesos, l'Asociación de Mujeres Chinas de Catalunya, l'Asociación de Mujeres Ecuato-guineanas E'Waiso Ipola, l'Asociación de Inmigrantes ecuatorianos en Catalunya para la Solidaridad y la Cooperación (Llactacarú), el Casal Argentí de Barcelona, el Centro Boliviano-Catalán, el Centre Cultural Camí de la Pau, Cornellà Sense Fronteres, membre de Agraw Amazic N Katalunya, la Comunitat Palestina de Catalunya, la FASAMCAT (Federació d'Organitzacions Americanes de Catalunya), El Mirador dels Immigrants, l'Associació de Dones Amazigues Tamettut i Veu Pròpia.

Totes les accions estan patrocinades per institucions com la Secretaria d'Immigració i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, la regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, i per empreses i entitats privades com Cooperativa ABACUS, Grup Enciclopèdia Catalana i Publicacions de l'Abadia de Montserrat. També hi col·laboren mitjans de comunicació com TV3, Catalunya Ràdio, El Punt, El Temps, El Triangle i Vilaweb.

Durant tota la jornada, s'han succeït actuacions de caire molt divers. El català ha estat el fil conductor de l'acte, i per tant tots els grups han interpretat alguna peça en català del seu repertori habitual. Alguns dels espectacles que s'han pogut veure han estat, per exemple, l'actuació de les corals infantils de l'Orquestra de Cámara Iberoamericana, Tessel·la i Xerinol·la; una exhibició d'una diablada boliviana actuant conjuntament amb un grup de diables; una lectura dramatitzada de Martin Fierro; grups de dansa i de percussió; o la intervenció del cantant de flamenc Miguel Poveda, entre d'altres. A més, durant el transcurs de l'acte s'ha construït un mur que simbolitza tots els murs del món i les barreres reals i simbòliques de les nostres societats. Un mur que denuncia les discriminacions, les injustícies i les desigualtats i que, en acabar l'acte, s'ha enderrocat. D'altra banda, les entitats organitzadores han muntat diverses parades informatives al voltant de l'escenari.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin