Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua porta una exposició sobre l'etiquetatge de les grans empreses a les Jornades de Psicologia i Identitat Nacional de Sueca

L'exposició itinerant 'La llengua en l'etiquetatge de les grans marques', que promou la Plataforma per la Llengua amb el suport de l'Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC) i organitzada en aquesta ocasió per l'Associació Cultural Fum de Botja i l'Ajuntament de Sueca, s'exposarà durant el pròxim mes a la localitat de Sueca en el marc de les Jornades de Psicologia i Identitat Nacional, que tindran lloc els pròxims 12 i 13 de maig. La mostra es podrà visitar mentre durin les jornades, però també entre els dies 11 de maig i 9 de juny a la Biblioteca Suecana-Casa Fuster (al carrer Sant Josep, 8), de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00h.

 

Aquesta exposició arriba a Sueca després d'haver passat per més d'una trentena d'emplaçaments diferents dels Països Catalans. Mostra un recull d'etiquetes de productes de gran consum editades en diferents llengües d'estats plurilingües o bé amb un nombre de parlants igual o inferior al català.

L'objectiu és mostrar quin ús fan d'aquestes llengües algunes multinacionals en l'etiquetatge dels seus productes comercials, i quina és la situació comparativa del valencià respecte aquests mateixos productes en tot el territori on es parla aquesta llengua.

'La Llengua en l'etiquetatge de les grans marques' es va inaugurar el 19 de maig de 2004 al Centre Comercial El Triangle de Barcelona (Plaça Catalunya) i ha passat per diversos indrets de les terres de parla catalana: al Principat, en els Lluïsos de Gràcia (Barcelonès), la Universitat Catalana d'Estiu a Prada (Conflent), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Lleida (Segrià), Banyoles (Pla de l'Estany), Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), Matadepera (Vallès Occidental), Canet de Mar (Maresme), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Berga (Berguedà), Sabadell (Vallès Occidental), Manresa (Bages), Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Arenys de Mar i durant les festes majors de Gràcia, Mataró (Maresme), La Seu d'Urgell (Alt Urgell), Badalona (Barcelonès), Cerdanyola (Vallès Occidental), Reus (Baix Camp) o Castellbisbal (Vallès Occidental); al País Valencià, a Llíria (Camp de Túria), Vila-real (Plana Baixa), València (L'Horta) i Gandia (Safor); també en diversos municipis mallorquins com són Bunyola, Pollença, Petra, Porreres, Sineu i Calvià; i per últim Andorra, a Andorra la Vella.

Si voleu tenir més informació sobre la mostra, podeu consultar el lloc web de l'exposició o es criure'ns a empreses@plataforma-llengua.cat. Si voleu tenir més informació sobre les Jornades de Psicologia i Identitat Nacional de Sueca, visiteu també els següents enllaços: http://www.infosueca.com/jornadesidentitat.jpg http://www.fumdebotja.org.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram