Notícies ← Altres notícies

El prestigiós artista Antoni Tàpies elabora una obra original per a la Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua va presentar públicament ahir al vespre l'obra original que el prestigiós artista Antoni Tàpies ha creat a benefici de l'organització. La presentació va tenir lloc a la seu de la Fundació Tàpies, al carrer Aragó, 255, de Barcelona.

L'obra s'ha editat en forma de litografies de 51x41 centímetres amb una edició limitada i seriada que la Plataforma per la Llengua posarà a la venda properament. També s'han editat cartells de l'obra que també es vendran. Si esteu interessats en adquirir-ne una, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 93 321 18 03 o bé escriure'ns un correu a info@plataforma-llengua.cat.

Els socis tindran un descompte especial. La presentació va anar a càrrec dels escriptors Pere Gimferrer i Isabel Clara-Simó, aquesta membre del Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua.

Pere Gimferrer va descriure la litografia que Antoni Tàpies ha cedit a la Plataforma per la Llengua. L'escriptor es va remuntar a l'obra tapiana dels anys 70 en la qual el dibuix de les quatre barres ja era recorrent. Gimferrer també va parlar del pintor compromès amb entitats de la societat civil amb les quals ha col·laborat gratuïtament sovint.

Per la seva banda, Isabel-Clara Simó va centrar la seva intervenció en les dificultats en què es troben els escriptors que escriuen en llengua catalana per tenir presència al món. Simó va comparar la situació d'aquests escriptors amb la que ha patit -i encara pateix- la dona durant segles, en què el 'tutelatge' -o no poder anar sol pel món- és un fet i un factor clau que no permet que la literatura catalana es desenvolupi en llibertat. L'escriptora va lloar el gest d'Antoni Tàpies de fer una litografia per encàrrec de la Plataforma per la Llengua. L'acte es va cloure amb una actuació de cantaires de diverses corals dels Lluïsos de Gràcia.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram