Notícies ← Altres notícies

Presentada la guia 'A l’empresa, en català' a Esparreguera

El dijous 18 d'abril la Plataforma per la Llengua i l'Ajuntament d'Esparreguera van presentar la guia A l'empresa, en català al món socioeconòmic d'aquesta vila del Baix Llobregat amb l'objectiu d'ajudar a normalitzar l'ús del català a les empreses i comerços.

Marc Piera, de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, Núria Valldeperas, regidora de Política Lingüística, i Jaume Escudé, regidor de Promoció Econòmica, van inaugurar l'acte de presentació de la guia amb sengles discursos adreçats a engrescar l'auditori perquè assegurin un ús normalitzat del català als seus negocis, d'una manera gradual però inexorable, posant exemples de casos reeixits en plena crisi econòmica.

Bernat Gasull, de la Plataforma per la Llengua i un dels redactors de la guia, va ser l'encarregat de presentar aquesta eina adreçada a tot el món socioeconòmic dels Països Catalans. De manera exhaustiva i pedagògica va explicar el manual, repassant els diferents apartats, des de què diu la legislació lingüística fins a la proposta d'unes bones pràctiques a l'empresariat perquè empri, també, el català d'una manera normal amb la seva clientela.

L'acte es va cloure amb la intervenció del públic assistent, tots ells comerciants i empresaris de la vila, que van poder plantejar els seus dubtes i un gran interès per a introduir el català als seus negocis. Cal destacar l'assistència de nombrosos propietaris d'establiments comercials, paradistes del Mercat Municipal i autoemprenedors compromesos amb la llengua catalana. També cal destacar la presència de la presidenta del Cercle d'Iniciatives Empresarials d'Esparreguera.

Aquest acte s'emmarca en la Tercera Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera i no hauria estat possible sense l'estreta col·laboració, en els darrers mesos, entre la Plataforma per la Llengua i l'Ajuntament d'Esparreguera. Cal agrair, especialment, el treball de les tècniques de la Regidoria de Promoció Econòmica.

La guia es pot trobar a Internet en aquests enllaços:

www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/94

www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/95

Podeu veure les fotografies de l'acte de presentació a Esparreguera aquí.

Podeu contactar amb la territorial de la Plataforma per la Llengua a: www.plataforma-llengua.cat/baixllobregat

Podeu contactar amb el Cercle d'Iniciatives Empresarials d'Esparreguera:

www.cieesparreguera.com

Web de l'Ajuntament d'Esparreguera:

www.esparreguera.cat/politicalinguistica

www.esparreguera.cat/temes/peconomica

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin