Notícies ← Altres notícies

Més de 6000 peticions per reclamar premsa esportiva en català

Resposta massiva de la ciutadania a la campanya 'Marca un gol per la llengua', engegada per la Plataforma per la Llengua per tal de demanar una edició en català dels diaris esportius El Mundo Deportivo i Sport. En dos mesos s'han fet més de 6000 peticions. Podeu accedir al formulari per enviar la demanda a les direccions dels dos mitjans des d'aquest enllaç.

La campanya 'Marca un gol per la llengua', que ha posat en marxa la Plataforma per la Llengua i que demana als diaris El Mundo Deportivo i Sport una edició també en català, ha aconseguit en només dos mesos una resposta massiva dels ciutadans. Com proposava la campanya, s'han enviat més de 6.000 demandes personalitzades als dos diaris demanant a la seva direcció que considerin la possibilitat de treure una edició també en català. L'Sport i El Mundo Deportivo són els dos diaris esportius amb més lectors a Catalunya i només treuen al mercat una edició en castellà. És per això que la Plataforma per la Llengua va iniciar aquesta campanya amb l'objectiu que la llengua catalana sigui també una opció per a la majoria de lectors de premsa esportiva, ja que de moment només el diari esportiu El 9 és en català.

L'objectiu final, és instar als dos mitjans a reflectir la realitat socio-lingüística dels lectors catalans i a escoltar aquesta històrica demamanda d'amplis sectors de la ciutadania. Els resultats de la campanya han superat les expectatives i es continuen enviant diàriament demandes personalitzades als dos diaris. Donada la bona acollida de la iniciativa, la Plataforma per la Llengua ha decidit allargar la campanya per a tots aquells que encara no han tingut l'oportunitat de demanar premsa esportiva en català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram