Notícies ← Altres notícies

Activitats infantils a l’escola Milà i Fontanals de Barcelona

L'escola Milà i Fontanals de Barcelona va acollir dimarts, 14 de maig, la darrera activitat de l'acte "El català, llengua comuna", la iniciativa que la Plataforma per la Llengua i vint-i-cinc associacions de persones immigrades han organitzat aquest any amb motiu del dia de Sant Jordi.

El Milà i Fontanals, al barri del Raval, és un centre educatiu amb un 90% d'alumnat nouvingut procedent de diferents països, majoritàriament del Pakistan i de Filipines.

Les activitats van començar a les 15.00h de la tarda, i s'hi van fer diversos tallers al voltant de les llengües i el concepte del multilingüisme. El nexe comú de tots els tallers és el català com a llengua comuna. Els alumnes de quart de  primària van participar en les activitats organitzades per diverses entitats que formen part de la xarxa d'entitats que dinamitza la Plataforma per la Llengua:

Van jugar al concurs de les llengües creat per FEDELATINA. També van elaborar un collage  d'elements naturals, de la mà del Centro Boliviano Catalán,  i van pintar mandales mexicanes amb MEXCAT.

Finalment, van escriure el passaport de les llengües amb la col·laboració de CORNELLÀ SENSE FRONTERES i l'ASSOCIACIÓ DE TREBALLADORS PAKISTANESOS. Els alumnes van aprendre el seu nom en àrab, urdú, amazic i tagàlog.

Amb el resultat de totes les activitats realitzades pels alumnes s'ha creat una exposició que està instal·lada al vestíbul de l'escola i es pot visitar fins al 27 de maig. Aquesta activitat s'ha portat a terme amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram