Notícies ← Altres notícies

Acord amb Juristes per la Llengua per tramitar les queixes i consultes referents als drets lingüístics

L'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia i Plataforma per la Llengua han tancat un acord per col·laborar en l'atenció de queixes i consultes vinculades a l'ús de la llengua catalana. El conveni recull que, respectivament, una entitat s'encarregarà d'atendre les necessitats d'àmbit jurídic i administratiu dels catalanoparlants pel que fa als seus drets i deures i, l'altra, recollirà i tramitarà les discriminacions lingüístiques en àmbits d'etiquetatge, retolació, educació, atenció oral i toponímia.

L'acord ha estat motivat per la creixent onada de queixes que rebien totes dues organitzacions en referència, sobretot, a les violacions lingüístiques del català que exercien membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. Així, han decidit especialitzar-se en les seves funcions per millorar la gestió de cada cas concret.

El circuit administratiu que seguiran aquestes queixes un cop siguin recollides és, en primer lloc, la tramitació a la delegada del Govern de l'Estat espanyol a Catalunya. Aquesta haurà de prendre mesures per corregir aquest tipus d'actuacions. En l'hipotètica circumstància de que en fes cas omís, s'enviarien a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, amb la intenció d'aclarir cada cas.

En totes dues organitzacions, tant l'AJDLP com la Plataforma per la Llengua, s'ha habilitat un correu electrònic destinat a gestionar les queixes i consultes. En el primer cas, secretaria@juristesperlallengua.cat i, en el segon, queixes@plataforma-llengua.cat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin