Notícies ← Altres notícies

Ja pots presentar la teva proposta de candidatura al Premi Martí Gasull i Roig

Fins el proper 30 de novembre tothom qui ho desitgi pot presentar la seva proposta de candidatura al Premi Martí Gasull i Roig, en reconeixement de la tasca feta per personalitats o entitats en la defensa del català al llarg d'aquest any. Per fer-ho només heu d'emplenar el formulari que trobareu en aquest enllaç i explicar-nos per quin motiu creieu que el vostre candidat o candidata mereix aquest reconeixement. El 8 de gener es coneixeran els finalistes i, mitjançant el vot popular, en sortirà escollit el guanyador final. Participeu-hi i inviteu als vostres amics i familiars a fer-ho!

La Plataforma per la Llengua ha creat el Premi Martí Gasull. Aquest premi vol recordar els valors de Martí Gasull i Roig però també fer que l'exemple de la seva tasca serveixi per inspirar, i també reconèixer, a totes aquelles persones i entitats que treballen en favor de la llengua catalana. Especialment en un moment en què s'han intensificat els atacs de tota mena contra el català.

Fins el pròxim 30 de novembre, tothom que ho desitgi podrà presentar la seva candidatura a través del formulari que podreu trobar en aquest enllaç. o també fent-nos arribar la proposta i una breu argumentació al correu info@plataforma-llengua.cat o per correu postal a la seu nacional de la Plataforma per la Llengua (Via Laietana 48A, principal 2a, de Barcelona). El 30 de novembre, les propostes recollides seran valorades per un jurat de set persones, que en seleccionarà tres de finalistes tenint en compte els criteris marcats a les bases del premi: les persones o entitats que optin al premi hauran de poder acreditar una trajectòria en favor de la promoció i defensa de la llengua catalana en qualsevol dels territoris de parla catalana. El 8 de gener, els tres finalistes es faran públics i s'iniciarà una fase de vot popular: tothom podrà votar entre els tres finalistes a través del web http://www.premimartigasull.cat fins el 27 de gener, data a partir de la qual es tancaran les votacions i es farà el recompte final. El jurat està composat per set persones reconegudes en àmbits molt diversos: Carles Torner i Pifarré, Bernat Joan i Marí, Joan Francesc Mira, Empar Moliner i Ballesteros, Jordi Manent i Tomàs, Bernat Gasull i Roig i Òscar Escuder i de la Torre.

El guanyador obtindrà un premi en metàl·lic de 3.000 € i un guardó creat específicament per a l'ocasió per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment i que ha dissenyat nombroses distincions, com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya o els Premis Nacionals de Cultura, entre moltes altres.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram