Notícies ← Altres notícies

Una seixantena de persones assisteixen a la presentació del receptari "El català als fogons" a Salt

Ahir, dimarts 10 de desembre, a l'Hotel d'entitats les Bernardes de Salt, una seixantena de persones van assistir a l'acte de la presentació del receptari organitzat per  la Plataforma per la Llengua, juntament amb tres entitats de nouvinguts de Salt. L'acte ha comptat també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya,  la Diputació de Girona i la Fundació Lluís Carulla.

La presentació va anar a càrrec del Sr. Josep-Maria López Llaví, membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua, el Sr. Gonzalo Herrero, Director de l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, el Sr. Mohamed Jaatit, portaveu de l'associació Almohajiren Almagareba de Salt, el Sr. Bakari Sane, portaveu de l'associació Oudioudial d'ajuda social, la Sra. Julia Camila, presidenta de l'associació sociocultural d'Hondures de la província de Girona, i la  Sra. Fina Surina, Coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

El català als fogons és un llibre de cuina que pretén a través de la llengua catalana donar a conèixer diferents receptes i tradicions culinàries d'arreu del món, informació diversa sobre cada una de les entitats que hi participen i sobre els països d'origen representats, així com curiositats diverses. El receptari és una eina que neix de la idea que el català suma, és una de les millors eines per a la inclusió social al nostre país, i alhora un eix vertebrador de la diversitat lingüística i cultural existent.

Les tres entitats catalanes de persones immigrades de Salt, l'associació Almohajiren Almagareba, l'associació d'Hondures de la província de Girona i l'associació Oudioudial d'ajuda social han elaborat tres noves receptes:

Cuscús amb pollastre, panses i ceba, (???? ???????? ?????? ??????), una recepta del Marroc, sopa de tripa, (sopa de mondongo), un sopa tradicional d'Hondures i arròs amb peix, (thiebu djene), un plat típic de Senegal.

L'acte es va cloure amb una breu presentació dels tres plats per cadascuna de les entitats i desprès tots els assistents van poder fer el tast dels tres plats ja cuinats prèviament per les entitats, cosa que va permetre tancar la presentació en un bon ambient en què el català va formar part de les converses entre els assistents.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram