Notícies ← Altres notícies

Segons dades de la Plataforma per la Llengua, només hi ha entre un 7 i un 8% de joguines que inclouen el català. Aquestes festes, joguines en català!

En aquestes èpoques de l'any en que les joguines adquireixen un especial protagonisme, la Plataforma per la Llengua ha volgut fer balanç de la situació de la llengua catalana en l'etiquetatge de jocs i joguines. Les dades mostren que només hi ha entre un 7 i un 8% de joguines etiquetades en la nostra llengua, un percentatge encara molt baix, malgrat que la situació ha anat millorant progressivament. L'ONG treballa des de fa anys per millorar l'ús del català en aquest àmbit, amb actes com la Festa pel joc i el lleure en català i amb la web http://www.jocsijoguines.cat/.

Actualment, segons dades recollides per la Plataforma per la Llengua, hi ha 1.287 joguines al mercat que inclouen el català com a mínim pel que fa a les instruccions, en la capsa o l'embolcall o en les característiques de la joguina, és a dir, en els taulells, llengua amb què parlen, etc.

Amb l'objectiu de proporcionar més informació sobre la introducció del català als jocs i les joguines, la Plataforma per la Llengua va posar en marxa fa un any el lloc web www.jocsijoguines.cat, que recull totes els jocs i les joguines que incorporen el català. A més, compta amb un apartat específic on, a mode de llista, s'enumeren els establiments on es venen els jocs i joguines que inclouen la llengua catalana. Aquest espai de comunicació pretén esdevenir un portal d'informació per a la mainada, els pares, els educadors i els botiguers. Enguany també s'ha incorporat el blog dels "Jocs i joguines en català", http://joguines.blog.cat/, un espai per complementar amb informacions més regulars el lloc web. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin