Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua organitza una festa el 16 de desembre per reivindicar joguines en català

El passeig de Sant Joan de Barcelona (entre els carrers Mallorca i Rosselló) serà dissabte 16 de desembre l'escenari de la tercera edició de la Festa per la Joguina en Català, una jornada lúdica que té l'objectiu de reivindicar, ara que s'apropen Nadal i Reis, que les joguines que els infants reben per aquestes dates siguin etiquetades i tinguin les instruccions en la nostra llengua. La festa anirà acompanyada del repartiment de prop de 20.000 cartes als Reis Mags que comencen amb el tradicional encapçalament "Estimats Reis Mags d'Orient" i que conclouen amb una petició per als tres Reis: "Poder jugar en català". Descarrega't la teva carta als Reis Mags.

La festa tindrà lloc durant tot el matí del 16 de desembre, entre les 11.00h i aproximadament les 14.00h, i comptarà amb una fira de joguines en català i amb diverses activitats dirigides especialment als més petits: un castell inflable, ludoteques, tallers didàctics (de maquillatge, dibuix i corones reials), actuacions del grup musicals i d'animació Pica Picarol i de la rondallaire Sílvia Llorente, jocs mecànics amb Guixot de 8, jocs de pc i la presència de diversos patges reials que recolliran les cartes dels infants per portar-les als Reis Mags.

En aquest sentit, la festa es complementarà amb l'edició de prop de 20.000 cartes als Reis que comencen amb el tradicional encapçalament "Estimats Reis Mags d'Orient" i que conclou amb una petició per als tres Reis: "Poder jugar en català". Les cartes s'han distribuït per escoles, ludoteques, biblioteques, ajuntaments, casals i botigues d'arreu dels Països Catalans, i també es repartiran durant l'acte del 16 de desembre. Pots descarregar-te la teva carta als Reis Mags clicant sobre aquest enllaç.

La festa s'engloba en la campanya "En català, jugues?", que té a grans trets quatre objectius: conscienciar les empreses de la importància de tenir en compte la nostra llengua a l'hora de comercialitzar productes orientats als infants en el nostre país; demanar a les administracions una legislació especial pel que fa a la llengua de jocs, joguines, vídeos, videojocs i altres materials dirigits als nens i joves que es comercialitzen a Catalunya; convidar tota la població a tenir en compte la llengua a l'hora de comprar els regals per als més petits; i promocionar i donar a conèixer l'oferta existent de joguines en català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram