Notícies ← Altres notícies

Un gran concert d’homenatge al General Moragues destinarà una part dels beneficis a la Plataforma per la Llengua i l’ANC

Els socis de la Plataforma per la Llengua gaudiran d'un descompte en el preu de l'entrada per assistir el proper 30 de gener a aquest espectacle musical que comptarà amb diverses generacions de músics catalans des de referents de la Nova Cançó fins a grups de nova fornada. Us hi esperem!

"General Moragues: homenatge" és el nom de l'espectacle musical que homenatjarà la figura d'aquest personatge, símbol de la resistència i dignitat catalana durant la Guerra de Successió, el proper 30 de gener a les 21 hores a l'Auditori de Barcelona. Una part dels beneficis obtinguts seran destinats a la tasca de la Plataforma per la Llengua i l'Assemblea Nacional Catalana. El preu de l'entrada és de 6€, però els socis de la Plataforma per la Llengua que ho sol·licitin podran assistir-hi per només 4€ (+1 € de gestió si es fa per Internet), aprofitant-se d'aquest descompte especial en l'entrada.

Per poder beneficiar-te d'aquest descompte exclusiu per a socis de l'ONG del català i els seus acompanyants, truca al telèfon de l'entitat, 93 321 18 03, o envia un correu electrònic a promocions@plataforma-llengua.cat sol·licitant un codi promocional. Aquest codi l'hauràs d'introduir al següent enllaç: https://www.koobin.com/auditoribcn/general_moragues_30_01_14?idioma=ca seleccionant el descompte ANC/P.LLENGUA i indicant el nombre de localitats que vols. També pots comprar l'entrada anticipadament a taquilla per 4 € tot dient el codi promocional que t'haurem facilitat.

L'espectacle, organitzat per el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), L'Auditori i Barna Sants, comptarà amb la base musical del grup Mesclat i la direcció musical de Marcel Casellas, en una proposta artística que fusionarà elements del folk, la cançó d'autor i el rock. Entre els músics i artistes que en prendran part hi ha la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet, Vicent Torrent i Manolo Miralles dels recentment dissolts Al Tall, el cantaor de Catarroja Miquel Gil, en Quico Pi de la Serra i els cantautors Feliu Ventura, Pau Alabajos i Cesk Freixas, que representen la continuïtat històrica de la Nova Cançó, el veterà Jaume Arnella que estrenarà un romanço ideat per l'ocasió, l'històric Rafael Subirachs, que recuperarà per l'ocasió el seu clàssic "Catalunya, comptat gran". També hi seran els grups Nova Euterpe i Coses, el mallorquí Biel Majoral, el folk d'El Pont d'Arcalís, el raper Gato-el-Qiman, Francesc Ribera ‘Titot' i l'actor Joel Joan.

El repertori inclourà tan cançons populars, amb autors coneguts i desconeguts, que han esdevingut himnes de lluita dels darrers tres-cents anys, representant totes aquelles generacions de catalans que han lluitat i en tots els àmbits, tan el nacional com el social. Hi figuren "La samarreta" o "La fera ferotge" d'Ovidi Montllor, "Que volen aquesta gent" de Maria del Mar Bonet, "Lladres" d'Al Tall o la popular "Au jovent".

La figura del general Josep Moragues és recordada com un dels més importants defensors de la causa catalana a la Guerra de successió:  va liderar la resistència catalana a l'interior fins a la rendició de Cardona, pocs dies després de l'Onze de Setembre de 1714.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram