Notícies ← Altres notícies

Una cinquantena de persones assisteixen a la presentació del receptari "El català als fogons" a Lleida

Ahir dimarts, 28 de gener a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida, una cinquantena de persones van assistir a l'acte de la presentació del receptari El català als fogons de la Plataforma per la Llengua, juntament amb tres entitats de nouvinguts de Lleida. L'acte ha comptat també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Fundació Lluís Carulla. La presentació va anar a càrrec del Sr. Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, la Sra. Mar Forcada, membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua, el Sr. Gabriel Jové, cuiner del Restaurant Cal Xirricló de Balaguer, el Sr. Abderrafie Ettalydy, president de l'Associació sociocultural Magrebeida, el Sr. Miguel Angel Nuñez Bartolomé, vicepresident del Centre Llatinoamericà de Lleida, el Sr. Mamadou Diaite, tresorer de l'Associació de Senegalesos de Lleida i província, i el   Sr. Josep Maria Forné, delegat a Lleida del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i Conseller de l'IEI.

El català als fogons és un llibre de cuina que pretén a través de la llengua catalana donar a conèixer diferents receptes i tradicions culinàries d'arreu del món, informació diversa sobre cada una de les entitats que hi participen i sobre els països d'origen representats, així com curiositats diverses. El receptari és una eina que neix de la idea que el català suma, és una de les millors eines per a la inclusió social al nostre país, i alhora un eix vertebrador de la diversitat lingüística i cultural existent.

Les tres entitats catalanes de persones nouvingudes de Lleida, l'associació sociocultural Magrebeida, Centre Llatinoamericà de Lleida i l'associació de Senegalesos de Lleida i província han elaborat tres noves receptes:

Cuscús dolç amb ametlles i canyella, (?????), una recepta del Marroc, Guacamole mexicà, (Ahuacamolli), i arròs amb peix, (thiebu djene), un plat típic de Senegal.

L'acte va cloure amb una presentació detallada dels tres plats per cadascuna de les entitats i desprès tots els assistents van poder fer el tast dels tres plats ja cuinats prèviament per les entitats, cosa que va permetre tancar la presentació en un bon ambient en què el català va formar part de les converses entre els assistents.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram