Notícies ← Altres notícies

El Projecte Enraonem visita la Pastisseria Ferran d'Esparreguera

Aquest establiment d'Esparreguera de 133 anys i situat al cèntric carrer Gran és un dels nombrosos comerços, empreses i entitats de la vila que col·laboren amb el Projecte Enraonem de la Plataforma per la Llengua. La Pastisseria Ferran elabora totes les postres tradicionals catalanes pròpies del calendari festiu, fa l'atenció a la clientela en la nostra llengua i etiqueta tots els seus productes en català, per la qual cosa és un model d'empresa familiar arrelada al territori i a la cultura catalana.

El dijous 30 de gener, el pastisser Ferran, nét del fundador de la pastisseria, va acollir el nombrós grup de l'Enraonem, amb el qual va fer un taller de mona de Pasqua i de tortell de Reis.

La valoració que en van fer els participants va ser molt positiva, ja que van poder preguntar sobre com es fa un tortell i una mona de Pasqua, dos pastissos típics del calendari festiu català, i van aprendre aspectes de la cultura pastissera de Catalunya.

Des de l'ONG del català s'agraeix al pastisser Ferran la seva entusiàstica col·laboració alhora de fer un taller molt àgil i entretingut i d'animar tots els participants a conèixer més de prop les postres tradicionals catalanes.

El Projecte Enraonem, creat per la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, té el doble objectiu d'oferir un espai on practicar català a l'àmbit públic de manera espontània i alhora conèixer de prop els aspectes de la cultura catalana presents a Esparreguera. Per això, cada dimecres a les 7 de la tarda els participants fan una visita a un establiment comercial, a una empresa o a una associació de la vila o de la rodalia.

El Projecte Enraonem compta amb l'assessorament, la col·laboració i el ple suport del Servei Local de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, i de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera.

 

Àlbum de fotos:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.528128023967764.1073741846.268162866630949&type=1

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram