Notícies ← Altres notícies

Aquesta tarda, tots al passeig Lluís Companys de Barcelona! Concentració davant del TSJC per l'escola en català!

Aquesta tarda, tots al passeig Lluís Companys de Barcelona! La coordinadora d'entitats per l'escola en català, Somescola.cat, ha convocat una concentració davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a les 18.30h al Passeig Lluís Companys, per respondre als atacs judicials i defensar el model d'immersió lingüística.

La coordinadora d'entitats cíviques i educatives de la qual en forma part la Plataforma per la Llengua, ha fet una crida a la ciutadania per sumar-se a una mobilització unitària que vol reflectir el consens social. En una roda de premsa que es va celebrar la setmana passada, Somescola va defensar el model vigent d'escola catalana en llengua i continguts, rebutjant la judicialització dels usos lingüístics a partir de l'acció individual d'unes famílies.

Somescola ha demanat a la Generalitat que continuï blindant el model d'immersió lingüística, d'acord amb l'aplicació de la normativa vigent, rebutjant frontalment una sentència que vol introduir el castellà com a llengua vehicular. La coordinadora també ha volgut expressar el seu suport a les institucions catalanes i al conjunt de la comunitat educativa del país. Ha destacat que posa tots els seus recursos a disposició dels directors dels centres afectats per la sentència del TSJC, i ha encoratjat als consells escolars a sumar-se al clam per defensar una escola catalana de llengua i continguts. Més d'un miler de consells escolars estan adherits al lema de Somescola.cat, "Per un país de tots, l'escola en català".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram