Notícies ← Altres notícies

Multitudinària festa per reivindicar joguines en català

El passeig de Sant Joan de Barcelona (en el tram entre els carrers Mallorca i Còrsega) ha acollit durant tot el matí d'avui la tercera edició de la Festa per la Joguina en Català, una jornada lúdica que té l'objectiu de reivindicar, precisament quan s'apropen Nadal i Reis, que les joguines que els infants reben cada any per aquestes dates siguin etiquetades i tinguin les instruccions en la nostra llengua.

La festa ha durat tot el matí, i ha comptat amb una fira de joguines en català i amb diverses activitats dirigides especialment als més petits: un castell inflable, ludoteques, tallers didàctics (de maquillatge, dibuix i corones reials), actuacions del grup musicals i d'animació Pica Picarol i de la rondallaire Sílvia Llorente, jocs mecànics amb Guixot de 8, jocs de pc i la presència de dos patges reials que han recollit les cartes dels infants per portar-les als Reis Mags. A més, enguany s'ha muntat al passeig de Sant Joan una exposició sobre llengua i etiquetatge i sobre la llengua en les joguines, que ha tingut molt de ressò entre els centenars de persones que hi ha passat durant tot el matí.

En aquest sentit, la festa es complementa amb l'edició de prop de 20.000 cartes als Reis que comencen amb el tradicional encapçalament "Estimats Reis Mags d'Orient" i que conclou amb una petició per als tres Reis: "Poder jugar en català". Les cartes s'han distribuït per escoles, ludoteques, biblioteques, ajuntaments, casals i botigues d'arreu dels Països Catalans, i es continuaran repartint d'aquí a la diada de Reis. Pots descarregar-te la teva carta als Reis Mags clicant sobre aquest enllaç.

La festa s'engloba en la campanya "En català, jugues?", que té a grans trets quatre objectius: conscienciar les empreses de la importància de tenir en compte la nostra llengua a l'hora de comercialitzar productes orientats als infants en el nostre país; demanar a les administracions una legislació especial pel que fa a la llengua de jocs, joguines, vídeos, videojocs i altres materials dirigits als nens i joves que es comercialitzen a Catalunya; convidar tota la població a tenir en compte la llengua a l'hora de comprar els regals per als més petits; i promocionar i donar a conèixer l'oferta existent en català de joguines.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram