Notícies ← Altres notícies

Un any de la Plataforma Maresme

La Plataforma per la Llengua Maresme compleix un any. Després d'un any des de la nostra creació, fem un balanç molt positiu d'aquest període, ja que s'han aconseguit molts dels objectius marcats: per exemple, s'han fet actes, xerrades, festes reivindicatives i ens hem donat a conèixer i hem aconseguit créixer en nombre de socis i col·laboradors.

Aquest any hem aconseguit crear un nucli real i seriós de treball, que ens ha permès poder dur a terme tots els nostres objectius marcats i fer-ne de nous; a causa de tot això, hem pogut fer actes a diversos pobles de la comarca: Arenys de Mar, Canet de Mar, Premià de Mar i Mataró.

Hem vist que els nostres esforços han estat recompensats i com a mostra d'això, hem aconseguit un pla d'ocupació que ens permetrà desenvolupar les nostres tasques.

Amb vista al curs 2007, hem dividit els nostres objectius en dos tipus:

  • En primer lloc tenim els objectius per realitzar a curt termini, que estan formats per aquells actes i accions la durada dels quals seria d'un dia i que, per tant, no tindrien una projecció de cara el futur, com tampoc estaran emmarcades en cap de les nostres campanyes. Aquests serien, per exemple, presentacions de llibres o estudis, col·loquis, xerrades, etc.
  • Per una altra banda, ens marquem també uns objectius a llarg termini, que són aquells que estan dins del marc d'una campanya que tindrà una durada d'un cert període, com per exemple la Festa de Sant Jordi, que s'inclou dins la campanya de l'autoestima, o les accions reivindicatives en els cinemes del Maresme, que formen part de la campanya pel cinema en català, entre d'altres.

Durant aquest curs seguirem les mateixes directrius que l'any anterior: en primer lloc, sensibilitzar sobre l'ús social i l'autoestima a través d'elements de la cultura catalana i la seva expressió popular, acollir lingüísticament en català a la població nouvinguda, ja que considerem que la llengua catalana és una oportunitat que aquestes persones tenen per tal d'integrar-se en la societat d'acollida, conscienciar sobre la importància de parlar català i de no fer cap discriminació canviant de llengua i finalment, continuar la tasca de donar-nos a conèixer en un sector de població cada cop més ampli.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram