Notícies ← Altres notícies

Per Sant Jordi, omplim la Plaça dels Àngels de Barcelona de desitjos pel català!

La Plataforma per la Llengua i 26 associacions de persones nouvingudes impulsem per aquest Sant Jordi una nova acció de sensibilització per promoure el català com a llengua comuna i eina de cohesió social. Enguany el títol de l'acció és "Xarxa de cors". L'acció pretén reunir centenars de desitjos pel català que recollirem a partir de les cinc de la tarda a la plaça dels Àngels de Barcelona. A les 19.00 h, els missatges s'aplegaran i es posaran dins d'un canó que els dispararà tots enlaire, en una pluja de desitjos que es recolliran en una xarxa de grans dimensions. Podreu estar informats sobre aquesta activitat en tot moment i dinamitzar-la a través de les xarxes socials amb el hashtag #XarxaDeCors. Us hi esperem!

Novament, i per desé any consecutiu, a Plataforma per la Llengua i 26 associacions de persones nouvingudes organitzen per aquest Sant Jordi una activitat de sensibilització per promoure el català com a llengua comuna i eina de cohesió social. L'acció vol simbolitzar també la tasca durant 10 anys d'aquesta xarxa de 26 entitats dinamitzades per la Plataforma per la Llengua per promoure el català com a llengua comuna i eix central de les diferents llengües (prop de 300) que es parlen avui dia a casa nostra. La iniciativa, que començarà a les 17.00 h, estarà dinamitzada pel grup teatral Planeta Impro. Durant dues hores s'instarà les persones que acudeixin a la plaça o simplement passin per allà que ens escriguin el seu missatge personal pel català. A les 19.00 h, els missatges s'aplegaran i es posaran dins d'un canó que els dispararà tots enlaire, en una pluja de desitjos que es recolliran en una xarxa de grans dimensions.

També podeu participar-hi virtualment deixant el vostre missatge pel català a la pàgina xarxadecors.cat!

Quan s'acabi l'acció, es llegirà el manifest "El català, llengua comuna" i es tancarà l'activitat a les 20.15 h amb un concert de cloenda a la Rambla del Raval amb taller de músics canta Vinyoli, amb direcció conjunta de Max Villavecchia i Javier Garrabella. Aquest concert s'insereix també en els actes de la jornada Tot Raval.

L'activitat ha comptat amb el suport del popular grup Els Catarres, que de forma desinteressada han cedit la seva imatge i la cançó "Invencibles" per a l'espot promocional de la campanya. El trobareu en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=TBFZoMvvCI4

La iniciativa d'aquest any planteja un cop més els valors del català com a eina de cohesió social per a les persones que arriben i conviuen a casa nostra. Amb el lema "El català, llengua comuna" i per desè any consecutiu, l'ONG del català es coordina amb les següents entitats de nouvinguts per reclamar la llengua com eix vertebrador de país: Amazan: Promoció Sociocultural i Desenvolupament, Asemblea Cultural Galega de Barcelona (ACGB), Asociación de Mujeres Ecuato-Guineanas E'Waiso Ipola, Asociación Músicos por la Paz y la Integración, Associació Alamanah, Associació AMICAL d'Immigrants Marroquins a Catalunya, Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS), Associació Cultural Catalana Polonesa (ACCP), Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Barcelona (AEICB), Associació de Dones Amazigues - Tamettut, Associació de Treballadors Pakistanesos (ATP), Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano Catalán, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Miradors dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Federación de Entidades Americanas en Catalunya (FASAMCAT), Federación d'Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación d'Entitats Equatorianes a Catalunya (FEECAT), Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA), La Llum del Nord - Associació per a la ciutadania i cooperació entre pobles.

 

L'acte compta amb el suport d'Abacus Cooperativa, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, FGC, Pans & company, Any Vinyoli i diversos mitjans de comunicació.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram