Notícies ← Altres notícies

Una xarxa de 3.000 cors pel català

Com cada any des de fa una dècada, la Plataforma per la Llengua i 26 associacions de persones nouvingudes van impulsar un altre cop el dia de Sant Jordi una nova acció de sensibilització per promoure el català com a llengua comuna i eina de cohesió social. L'acció, que portava per títol "Xarxa de cors", va reunir 3.000 desitjos pel català escrits en targetes en forma de cor pels ciutadans que des de les 17.00 h de la tarda van anar passant per la plaça dels Àngels de Barcelona. A les 19.00 h, en acabar l'acte, els missatges es van aplegar i introduir dins d'un canó que els va disparar tots enlaire, en una pluja de desitjos que va ser recollida en una xarxa de grans dimensions.

L'activitat vol reivindicar el català com a eina de cohesió social i element d'inclusió per a les persones immigrades. L'acció vol simbolitzar també la tasca durant 10 anys d'aquesta xarxa de 26 entitats dinamitzades per la Plataforma per la Llengua per promoure el català com a llengua comuna i eix central de les llengües (prop de 300) que es parlen avui dia a casa nostra. La iniciativa va estar dinamitzada pel grup teatral Planeta Impro, que va escenificar en petites improvisacions els missatges escrits pels ciutadans i durant tota la tarda a la plaça també hi van haver altres activitats, com estands on les entitats organitzadores han mostrat les seves activitats i els seus materials, i també signatures de llibres de diversos autors. Quan s'ha acabat l'acció, s'ha llegit el manifest "El català, llengua comuna". L'activitat va finalitzar amb un concert de cloenda a la Rambla del Raval amb taller de músics canta Vinyoli, amb direcció conjunta de Max Villavecchia i Javier Garrabella, concert inclòs també en els actes de la jornada Tot Raval.

Les 27 entitats organitzadores són: Plataforma per la Llengua, Amazan: Promoció Sociocultural i Desenvolupament, Asemblea Cultural Galega de Barcelona (ACGB), Asociación de Mujeres Ecuato-Guineanas E'Waiso Ipola, Asociación Músicos por la Paz y la Integración, Associació Alamanah, Associació AMICAL d'Immigrants Marroquins a Catalunya, Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS), Associació Cultural Catalana Polonesa (ACCP), Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Barcelona (AEICB), Associació de Dones Amazigues - Tamettut, Associació de Treballadors Pakistanesos (ATP), Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano Catalán, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Miradors dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Federación de Entidades Americanas en Catalunya (FASAMCAT), Federación d'Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación d'Entitats Equatorianes a Catalunya (FEECAT), Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA), La Llum del Nord - Associació per a la ciutadania i cooperació entre pobles. L'acte compta amb el suport d'Abacus Cooperativa, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, FGC, Pans & company, Any Vinyoli i diversos mitjans de comunicació.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin