Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua edita una guia pràctica amb suggeriments d'actuació per millorar l'ús del català en la nostra vida diària

Suggerir idees i alternatives d'actuació davant determinades situacions que ens podem trobar en la nostra vida diària relacionades amb la llengua catalana. Aquest és l'objectiu de la guia Què faig si...? Alguns suggeriments que poden ésser útils per afrontar situacions quotidianes pel que fa a l'ús del català, que ha editat la Plataforma per la Llengua i de la qual se n'han fet 5.000 exemplars. Podeu descarregar-vos la guia en aquest enllaç.

És de mala educació continuar una conversa en català quan algú se'm dirigeix inicialment en castellà? Tinc el dret de dirigir-me en català a un policia de l'Estat o a qualsevol altre funcionari? Les cartes i els menús d'un restaurant han d'ésser en llengua catalana? Em puc queixar perquè un producte no està etiquetat en català? Quina importància té el català dins el context mundial? Què puc fer jo per millorar l'ús de la llengua? Sovint en la nostra vida quotidiana ens trobem amb situacions relacionades amb l'ús de la llengua catalana com les esmentades que sovint se'ns fan difícils d'encarar o se'ns plantegen dubtes sobre quins són els nostres drets o sobre la importància real de la nostra llengua. Aquesta guia té l'objectiu, a través d'un disseny amè i d'una estructura que vol ser didàctica, de suggerir tot un seguit d'idees que hem anat arreplegant i que poden ser d'utilitat en determinats moments. L'objectiu final d'aquest llibret és ajudar a que cadascú posi el seu gra de sorra en la seva vida diària per assolir la plena normalització del català. Alhora, la guia ofereix informació útil sobre el català i sobre el seu context històric i geogràfic, i conclou també amb tot un seguit d'adreces d'entitats i organismes oficials a on ens podem adreçar per fer una reclamació o per demanar informació sobre qualsevol dels aspectes tractats.

Podeu descarregar-vos la guia en aquest enllaç.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram