Notícies ← Altres notícies

Activitats infantils a l’Escola Collaso i Gil de Barcelona

La Plataforma per la Llengua va organitzar ahir dilluns, 19 de maig, la darrera activitat dels  actes de Sant Jordi a l'Escola  Collaso i Gil del barri del Raval de Barcelona. És un centre educatiu amb un 98% d'alumnat nouvingut procedent de diferents països, majoritàriament del Pakistan, el Marroc i l'Índia. S'hi parlen més de 18 llengües diferents.

Les activitats van començar a les 15.00 h de la tarda i s'hi van fer diversos tallers al voltant de les llengües i el concepte del multilingüisme. El denominador comú de tots els tallers va ser el català com a llengua comuna.

Els alumnes de quart de  primària van participar en les activitats organitzades per diverses entitats que formen part de la xarxa d'entitats que dinamitza la Plataforma per la Llengua. Van jugar al concurs de les llengües dinamitzat per FEDELATINA i van participar en el joc del catavolta organitzat per la PLATAFORMA PER LA LLENGUA. També van pintar mandales mexicanes amb l'associació MEXCAT. Finalment, van escriure el passaport de les llengües amb la col·laboració de l'ASSOCIACIÓ DE TREBALLADORS PAKISTANESOS, LA COMUNITAT SIKH DE CATALUNYA i LA COMUNITAT  FILIPINA DE BARCELONA. Els alumnes van aprendre el seu nom en àrab, urdú, panjabi i tagàlog. L'acte també va comptar amb la col·laboració de voluntaris de Plataforma per la Llengua.

Per cloure l'activitat, es va projectar el vídeo amb la lectura del manifest "El català, llengua comuna" en diverses llengües https://www.youtube.com/watch?v=0weIh80geSo

Amb el resultat de totes les activitats fetes s'ha creat una exposició que està instal·lada al vestíbul de l'escola i que es pot visitar fins a finals del curs escolar.

Va ser una jornada molt enriquidora en la qual vam compartir amb els alumnes el convenciment que la diversitat ha de ser fomentada com a factor de progrés i enriquiment cultural mutu i que la llengua catalana ha d'esdevenir l'eix vertebrador de la diversitat cultural i lingüística que hi ha a casa nostra. Avui dia aquesta diversitat s'expressa amb les més de 270 llengües que s'hi parlen.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram