Notícies ← Altres notícies

LG Electronics confirma a la Plataforma per la Llengua que també ha incorporat el català en els seus dispositius mòbils

Els quatre primers fabricants mundials de smartphones ja incorporen la llengua catalana als seus dispositius: Samsung, Nokia, Apple i ara LG. Progressivament, el català es va normalitzant en l'àmbit dels telèfons mòbils intel·ligents

LG Electronics, el quart fabricant mundial de dispositius mòbils en volum de vendes l'any 2013, ha confirmat a la Plataforma per la Llengua que ha inclòs la llengua catalana en la gran majoria dels seus dispositius mòbils. A més, assenyalen que la possibilitat de configurar els smartphones LG en català està disponible en la pràctica totalitat dels darrers models. No obstant això, el gegant tecnològic sud coreà, adverteix que la nostra llengua podria no ser disponible en algun model lligat a un operador en concret. Si fos el cas, l'exclusió del català seria responsabilitat de l'operador, atès que són ells els que indiquen al fabricant les opcions de configuració dels dispositius.

La incorporació de LG Electronics als fabricants que permeten configurar en català els dispositius mòbils intel·ligents suposa un pas més en la normalització plena de la nostra llengua en les noves tecnologies. Ara mateix, els quatre fabricants del sector líders mundials de vendes el 2013, ja incorporen el català en els seus dispositius mòbils:  Samsung, Nokia, Apple i ara també LG. Recordar també que el fabricant taiwanès HTC, va confirmar a la Plataforma per la Llengua la inclusió de la nostra llengua en els seus mòbils intel·ligents.

La Plataforma per la Llengua valora molt positivament la progressiva normalització de la llengua catalana en un àmbit tant important com el dels dispositius mòbils intel·ligents, i creu que aquesta tendència demostra que l'ús del català representa una inversió necessària per les empreses que volen adaptar-se al mercat català i oferir un servei de qualitat als seus clients. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin