Notícies ← Altres notícies

Nokia, Motorola i Sony Ericsson aposten pel català

Si a finals de novembre de l'any passat Nokia ja va anunciar la sortida al mercat del seu primer mòbil en català (recordem l'eslògan "La teva música. El teu idioma. En català"), el Nokia 5200, a més del compromís de completar aquest procés en tota la resta de models per al 2008, ara també són Motorola i Sony Ericsson els qui s'han sumat a aquesta tendència amb la voluntat de millorar la seva atenció cap als clients potencials i completar així mateix l'oferta en català per a tots els mòbils. Motorola ja ha tret un nou model en català ( L7 ) i Sony Ericsson té previst anunciar-ho de forma imminent. Per veure com ha canviat la situació del català als mòbils, podeu consultar l'estudi elaborat el 2003 per la Plataforma per la Llengua sobre aquest camp.

Segons les dades actuals del Departament de Política lingüística de la Generalitat, actualment les empreses de telefonia mòbil que inclouen el català són Alcatel (tots els models), Grundig (models G402i i Grundig g410i per a Movistar), Nokia (Nokia 5200), Sagem (models myX-2m i SG341i per a Movistar), Motorola (model L7), Siemens (els models anteriors al juny de 2006) i Benq-Siemens (EL71).

Comparant la situació respecte a l'any 2003 on, segons l'estudi fet per la Plataforma per la Llengua, només Alcatel i Siemens incorporaven el català en els seus productes, podem afirmar que la presència del català en aquest sector ha augmentat de forma espectacular. Tenint en compte aquestes últimes novetats i compromisos per part d'algunes empreses de telefonia mòbil, la tendència del sector en aquests moments és consolidar aquesta llengua dins de les opcions lingüístiques dels terminals i assolir una qualitat en els serveis més adaptada a les necessitats del consumidor català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram