Notícies ← Altres notícies

Aquest dissabte, t'esperem a la Festa pel joc i el lleure en català!

La Plataforma per la Llengua organitza la 11a Festa pel Joc i el Lleure en català el pròxim dissabte 22 de novembre pel matí a l'Arc de Triomf, Barcelona. Després d'onze anys d'èxit de participació aquest any la festa es presenta amb novetats com el vídeo promocional de la Festa amb el suport de l'escriptor Màrius Serra, la il·lustradora Pilarín Bayés, el músic i productor musical Marc Parrot, l'actriu Txe Arana i el músic Cesk Freixas.

Segons les últimes dades que hi ha del 2013, menys d'un 8% de les joguines incorporen el català. El 92% no tenen les informacions reglamentàries d'acord amb la normativa vigent pel que fa a l'ús del català en l'etiquetatge, com marca la Llei del Codi de Consum de Catalunya. A més, l'ONG del català també demana que els nens puguin jugar en la seva llengua, pel que reclama a la indústria que faci joguines que tinguin el català: ninots que parlin català o jocs de taula en català.
 
La Festa està pensada tant pels pares com pels infants. Hi haurà tot un seguit d'activitats des de les 10h del matí fins a les 14h de la tarda i dos escenaris amb una programació constant. Hi actuaran els Diables i els Tabalers del Poble Sec, els Bastoners del Raval, la Colla de Diables de Mataró, conta-contes i Els Koloraines, que oferiran el concert de final de festa.
 
També s'han programat diversos tallers com el d'Scrabble, organitzat per la Federació Internacional Scrabble en català, i la tómbola, on hi haurà premi segur per a tots els que hi participin. En la Festa hi participaran prop de cent voluntaris. Apart de la Festa, en el mateix espai s'hi podrà trobar la Fira del joc i el lleure en català, que aplegarà una vintena de botigues i empreses que distribueixen joguines en català.
 
En el web de Jocs i joguines en català s'hi poden consultar les llistes de jocs, botigues i empreses que sí tenen i/o produeixen joguines en català.
 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin