Notícies ← Altres notícies

Els mòbils comencen a introduir el català

La Plataforma per la Llengua ha mostrat la seva satisfacció pel conveni signat fa uns dies entre el Departament de Governació i Administracions Públiques, els fabricants de telèfons mòbils Nokia, Motorola, Grundig i Alcatel i les operadores Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo per assolir la plena presència del català en el sector de la telefonia mòbil. La Plataforma per la Llengua valora molt positivament aquest acord i que espera que es compleixi per tal que aquest sector es normalitzi definitivament. La Plataforma per la Llengua porta anys treballant per aconseguir que les grans companyies de telefonia mòbil introdueixin el català com a opció idiomàtica en els seus menús, i també en les seves promocions i campanyes.

El 2002, la Plataforma per la Llengua va elaborar un estudi sobre el sector que us podeu descarregar en aquest enllaç, i des d'aquell moment, ha anat fent un seguiment de l'ús del català en aquestes empreses que ha obtingut els seus fruits. Sense anar més lluny, el passat mes d'octubre, la multinacional finesa Nokia, després d'haver mantingut diversos contactes amb representants de la Plataforma per la Llengua, va escriure una carta a l'organització signada pel representant de Relacions Corporatives i Responsabilitat de la seu de Nokia a Finlàndia, Martin Sandelin, anunciant la seva voluntat d'introduir el català en els mòbils.

Segons l'acord que han signat ara les companyies i el Govern, els fabricants de telèfons mòbils es comprometen a la implantació progressiva del català abans del 31 de desembre de 2008 com a opció idiomàtica en els menús i aplicacions de nous terminals que es comercialitzin a Catalunya. També es comprometen a tenir en català els manuals d'usuaris i/o guies rapides en suport paper i/o electrònic, i es preveu que les operadores incloguin com a requisit d'homologació dels terminals en les seves comandes el fet que els fabricants incloguin el català en els menús i aplicacions. Els operadors, per la seva banda, realitzaran campanyes específiques per als seus abonats per facilitar la substitució de mòbils que no estiguin en català per nous terminals que incloguin aquesta llengua. Així mateix, els operadors indicaran amb claredat quins són els terminals en català en el marc de les seves promocions i campanyes, i garantiran que totes les comunicacions amb els abonats es puguin fer en català d'acord amb el que estableix la Llei de Política Lingüística i l'Estatut del Consumidor.

Per més informació, cliqueu sobre l'enllaç.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram