Notícies ← Altres notícies

El FCB demanarà a Telefónica, a petició de la Plataforma per la Llengua, que prioritzi el català en la retransmissió dels seus partits

La junta directiva del Futbol Club Barcelona ha aprovat demanar a Telefònica la retransmissió dels partits de futbol en català, per defecte, a Catalunya de cara a la temporada vinent. El club, arran d'una petició per carta escrita que l'entitat els hi ha enviat, inclourà aquesta condició en l'acord amb la nova operadora televisiva.

La junta directiva del Futbol Club Barcelona, a proposta de la Plataforma per la Llengua, ha aprovat per unanimitat demanar a l'empresa Telefònica que retransmeti els partits de futbol en català de cara a la pròxima temporada.

Arran la petició d'un soci de l'entitat, la Plataforma per la Llengua va fer arribar una carta al F.C Barcelona demanant que es plantegés a la junta directiva exigir a Telefònica la inclusió d'aquesta condició en el nou acord que signarà el club esportiu amb l'empresa per retransmetre els partits de la temporada 2015-2016.

A la Plataforma per la Llengua vetllem per promoure la presència del català com a llengua vehicular en tots els àmbits. Per aquest motiu, considerem que és molt important que que els ciutadans que estiguin interessats a veure l'evolució dels partits del Barça es trobi amb facilitats a l'hora d'escoltar les retransmissions dels partits, preferentment, en la nostra llengua, i que, per tant, sigui el català l'opció que per defecte s'emeti, i en cas que es tingui interès de veure-ho en castellà es pugui fer el canvi. Tal com va dir ahir el president de l'entitat, Òscar Escuder, en declaracions al programa "El club de la mitjanit" de Catalunya Ràdio: "No volem que a Catalunya el català sigui la segona opció".

Ara, caldrà esperar a la resposta de Telefònica, que esperem que no hi posi inconvenients. Si l'empresa planteja alguna dificultat per poder aplicar aquesta condició, no serà per raons tecnològiques, sinó polítiques.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin