Notícies ← Altres notícies

"El laberint de l'endrapa-paraules", guanyador de la 1a edició del Concurs Tísner de jocs de català

El joc presentat per l'aula de 5è de primària de l'escola Sant Pere Claver - Els Jesuïtes del Poble Sec "El laberint de l'endrapa-paraules", un joc d'estratègia on quatre valents han de demostrar els seus coneixements del català per poder salvar el seu museu i la llengua catalana, ha guanyat el primer premi de la 1a edició del Concurs Tísner de creació de jocs de català.

L'escola Projecte, va ser el segon classificat en aquesta primera edició del concurs Tísner, que ha presentat un joc anomenat "Olla de Grills" i ha estat seleccionat "per l'originalitat i l'eficàcia dels materials en relació a la mecànica del joc". Finalment, el joc "Hort Galí" és la proposta que ha presentat l'escola Alexandre Galí. Un joc de preguntes i respostes sobre el vocabulari i coneixements de l'hort, que ha estat seleccionat, justament, perquè "han sabut trobar la fórmula de permetre l'accés a la llengua a través de l'hort de la pròpia escola", segons paraules del jurat.
 
En aquesta primera edició, un total de 13 escoles de Barcelona han integrat el procés de creació dels jocs dins la seva programació educativa i han presentat les seves propostes en forma de maquetes reals per poder avaluar no només el concepte del joc, la dinàmica sinó també la integració de la llengua, la originalitat i la  creativitat. La Plataforma per la Llengua ha otorgat un certificat de participació a tote les escoles i les ha convidat a participar en la següent edició.

L'Esther Franquesa, directora General de Política Lingüística i l'Imma Bigorra, delegada del Consorci per la Normalització Lingüística, també van assistir en aquest esdeveniment, que té l'objectiu de reivindicar la normalització de l'ús del català en l'àmbit de la joguina, ja que, tal i com queda reflectit en l'últim InformeCAT 2015, l'informe anual sobre el català de la Plataforma per la Llengua, més del 90% dels jocs i joguines no tenen les informacions reglamentàries d'acord amb la normativa vigent pel que fa a l'ús del català en l'etiquetatge, com marca la Llei del Codi de Consum de Catalunya. A més, l'ONG del català també demana que els nens puguin jugar en la seva llengua, pel que reclama a la indústria que faci joguines que tinguin el català: ninots que parlin català o jocs de taula en català.

Volem agrair la participació de les 13 aules en aquesta primera edició i felicitar-les per la gran feina que han fet! Ens veiem d'aquí un any amb més projectes!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram