Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua insta els presidenciables del FC Barcelona a comprometre's amb el català

Amb 5 mesures, la Plataforma per la Llengua demana al futur president del Barça que ajudi a fer comprendre la importància de normalitzar el català a escala internacional. L'entitat vol que els diferents candidats es comprometin públicament a aplicar les mesures proposades per promoure i projectar el català si arriben a la presidència del club

La Plataforma per la Llengua ha enviat un document amb 5 mesures als 5 candidats que han presentat les 2534 signatures necessàries per optar a la presidència del Futbol Club Barcelona, Josep M. Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito, Toni Freixa i Joan Batiste, per tal que el club incorpori polítiques lingüístiques per promoure la llengua catalana. Amb aquesta acció, la Plataforma per la Llengua vol projectar al màxim nivell la llengua pròpia del Barça i de fer-ne un ús intern que serveixi d'exemple per a altres entitats i empreses.

El document consta dels punts següents:

1) El català, llengua plenament oficial del club. Vetllar perquè la llengua catalana sigui present en tots els àmbits del club (comunicats, declaracions, rodes de premsa, contractes, administració...).
2) La Masia, compromesa amb el català. Demanem un compromís ferm a la Masia perquè tots els que hi passen acabin tenint unes bones competències lingüístiques en aquesta llengua, sigui quin sigui el seu origen.
3) La llengua catalana, prioritària en els drets televisius. El FC Barcelona ha d'exigir en la venda de drets televisius l'ús per defecte de la llengua catalana als territoris del domini lingüístic català, particularment al principat de Catalunya, a les Illes Balears i al País Valencià.
4) Respecte absolut envers els drets del consumidor en l'etiquetatge de productes. El FC Barcelona es compromet  a exigir el compliment escrupolós dels drets del consumidor pel que fa a l'etiquetatge de productes tal com preveu la Llei del Codi de consum aprovada el 2010 pel Parlament de Catalunya.
5) El Barça, ambaixador del català al món. Volem que la nova junta del Futbol Club Barcelona estableixi com a eix estratègic del club i de la Fundació FCBarcelona la projecció internacional de la llengua catalana i del fet català (mosaics institucionals, patrocinis, campanyes).
 
Amb aquesta campanya, la Plataforma per la Llengua pretén aprofitar la internacionalització del club per donar a conèixer la llengua que es parla a Catalunya i demostrar que el català és una excel·lent eina de cohesió social per als nouvinguts.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram