Notícies ← Altres notícies

A la Paeria, ni un pas enrere amb el català!

La Plataforma per la Llengua posa en marxa una campanya per recollir el malestar que ha provocat l'acord entre PSC i Ciutadans pel qual es vol modificar la normativa d'usos lingüístics de la Paeria i que després de 2 mocions ha estat impossible de revocar. Entra al web estimoelcatalà.cat i llença-li un tomàquet virtual a l'alcalde, Àngel Ros, per exigir-li que respecti el català!

La Plataforma per la Llengua engega avui una campanya per recollir el malestar de la ciutadania de Lleida per l'acord que van signar PSC i Ciutadans el passat mes de juliol pel qual pretenen modificar el reglament d'usos lingüístics actualment vigent amb l'objectiu que el castellà també pugui ser la llengua d'ús preferent del consistori, i que avui mateix s'ha reafirmat en el plenari municipal de la Paeria.

El PSC ha decidit rebutjar avui, per segon cop, una moció de diverses entitats de Lleida en què es demanava a l'alcalde tornar al consens lingüístic. Així que després de diverses mobilitzacions, manifestacions i de dues mocions, l'ONG del català ha decidit llençar aquesta campanya perquè tots els ciutadans de Lleida puguin expressar el seu malestar amb una "tomacada" virtual a través del web www.estimoelcatala.cat.

Cadascun dels tomàquets que proposem que la ciutadania enviï per correu electrònic a l'alcalde Ros porten incorporat un missatge, de manera que les motivacions per les quals els lleidatans mostraran el seu malestar seran del tot individuals i no estaran vinculades a cap formació política, com ha insinuat l'alcalde Ros en la carta que ha publicat aquest mateix matí

La Plataforma per la Llengua lamenta l'ús polític que el govern de Lleida fa de la llengua catalana i considera especialment greu que es vulgui canviar el reglament d'usos lingüístics de la Paeria quan la llengua no ha demostrat ser cap problema per a la ciutadania al llarg dels últims anys, fet que evidencia que només hi ha una voluntat política darrere la decisió d'aquesta modificació.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram