Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat-Esparreguera participa en una activitat per fomentar el cinema en català

Els estudiants del 2n Club de Lectura i Cinema Juvenil d'Esparreguera van assistir la setmana passada a l'estrena de la pel·lícula Segon Origen, acompanyats d'alguns membres de la Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat-Esparreguera. L'activitat formava part d'un taller que té com a objectiu fomentar la lectura i el cinema en català i que tot just s'acaba d'iniciar. 

El film, basat en la famosa novel·la de Manuel de Pedrolo escrita el 1974, El Mecanoscrit del Segon Origen, ha esdevingut una lectura clàssica dels instituts dels Països Catalans des que es va publicar. És per això que els responsables de l'activitat van considerar interessant la visualització de la proposta cinematogràfica acabada d'estrenar i es van desplaçar fins a Sant Andreu de la Barca per assistir a la projecció del cinema Atrium Cines.

Els participants del Club de Lectura i Cinema Juvenil, alumnes de l'Escola Cooperativa El Puig i dels instituts El Cairat i El Castell d'Esparreguera, cursen 3r i 4t d'ESO i tots ells estan inscrits al Club de Lectura. El principal objectiu d'aquest club és fomentar la lectura entre els joves, però també promoure el cinema doblat i subtitulat en català com un fet cultural.

Podeu consultar aquesta i altres activitats de la territorial a la seva pàgina web, Facebook o Twitter

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin