Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat-Esparreguera visita el Castell i l’Església romànica de Santa Maria de Cervelló

La Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat-Esparreguera va organitzar el passat 24 d'octubre una activitat orientada a conèixer l'entorn comarcal proper i vehicular i fomentar la llengua i la cultura. Aquesta va consistir en una visita comentada al castell de Cervelló i a l'església romànica de Santa Maria de Cervelló, conjunt monumental declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. 

L'activitat anava adreçada als socis de les poblacions d'Esparreguera i Cervelló i els visitants van poder informar-se sobre els vestigis de la població anterior a l'època dels monuments, el procés de restauració de l'església romànic i la vinculació de diversos escriptors de la literatura catalana amb aquesta població.

Diferents persones de Cervelló van contribuir a fer la visita comentada per completar l'aproximació històrica dels edificis. L'enginyera biomèdica, Irina Moreno, va ser l'encarregada d'explicar el període neolític, l'estudiant d'Història i Història de l'Art, Xènia Costa, va ser l'encarregada de l'església de Santa Maria de Cervelló, així com el president de l'entitat Segle Nou, Josep M. Raventós, que va comentar el període de restauració de l'església. Per altra banda, la historiadora d'art, M. Dolors Roig, va explicar la part del castell i la filòloga, Rosa Monforte, va emmarcar els diversos autors de la literatura catalana relacionats amb Cervelló.  

L'església de Santa Maria de Cervelló és un edifici d'arquitectura romànica del segle XI, remarcable no només a la comarca del Baix Llobregat, sinó a tot Catalunya. El castell, tot i que només conserva alguns murs, després de la restauració permet entrar i resseguir la planta i conèixer l'estructura. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin