Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta una edició renovada de la guia “Què faig si...?”

La cinquena edició de la guia "Què faig si...?", revisada i actualitzada, ja està editada i impresa. Des de l'any 2007 la Plataforma per la Llengua ha posat aquest recull de suggeriments a disposició de les persones que volen viure amb normalitat en català en el dia a dia, però no sempre disposen d'eines per afrontar algunes dificultats i situacions amb què es troben.

Puc parlar en català amb un policia de l'Estat? Què he de fer quan una persona se m'adreça parlant en castellà? Com ho he de fer quan un alumne d'intercanvi em diu que no entén les classes en català? És millor comprar un producte fet als Països Catalans que no etiqueta en la nostra llengua o un de fora que ens informa en català? Com he de respondre si em diuen que el català és una llengua minoritària? On m'he de dirigir per fer garantir els meus drets lingüístics?
Aquestes són algunes de les preguntes i problemàtiques a les quals l'ONG del català intenta aportar respostes, alternatives, solucions, reflexions o suggeriments. La guia recomana afrontar les situacions que avui en dia ens semblen complicades o incòmodes amb calma, amb una actitud assertiva que permeti, no només sentir-nos millor quan ens expressem en català sinó també encomanar el nostre entusiasme per compartir aquest patrimoni amb altres persones.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin