Notícies ← Altres notícies

Membres de la Plataforma per la Llengua han denunciat mitjançant una acció l'incompliment de la LLei de Política lingüística en matèria d'etique

Activistes de la Plataforma per la llengua es van concentrar a la mostra de vins i caves de l'INCAVI celebrada a Barcelona el mes de setembre passat, en el moment en què s'estava presentant el cartell de la setmana del cava, amb pancartes que reivindicaven l'etiquetatge en català de diverses marques i han col·locat, a continuació, una "llufa" gegant a l'empresa que en aquest àmbit discrimina molt més el català: Vins Torres.

La Plataforma ja va anunciar la primavera passada la situació de l'incompliment de la llei de política lingüística pel que fa a l'etiquetatge, a través de la presentació pública de l'estudi "El català en l'etiquetatge. Vins i caves a Catalunya". Arreu del món, com a garantia de qualitat del producte, els vins s'etiqueten en la llengua pròpia i oficial del país, així ho preveu la legislació actual amb la llengua catalana. Llei 1/1998, de Política Lingüística, article 34: "Les dades obligatòries i les informacions voluntàries addicionals que figuren en l'etiquetatge de productes catalans que gaudeixen de denominació d'origen, de denominació comarcal o de denominació de qualitat i dels productes artesanals que es distribueixen en l'àmbit territorial de Catalunya, ha d'ésser necessàriament com a mínim en català." Empreses com Torres, Chandon, Bach, Parxet, Pinord, Castillo de Perelada, presents a la mostra, incompleixen la Llei. La Plataforma demana que s'adoptin mesures perquè aquestes empreses s'adaptin a la legislació aprovada pel Parlament de Catalunya, i que se les exclogui de participar en certàmens com la Mostra de vins i caves de Catalunya fins que aquestes empreses, d'acord amb la llei, etiquetin en català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram