Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la llengua dóna suport a Compromís per Onil en la defensa del valencià a l’Ajuntament

El representant de Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, ha mantingut una reunió amb la regidora de Compromís per Onil, Amparo Monllor, per preparar la defensa de l'ús del valencià a l'Ajuntament d'aquest municipi.

El grup municipal de Compromís per Onil va presentar al ple de l'Ajuntament, el passat dissabte 16 de gener, una moció per la normalització lingüística del valencià en la documentació dels òrgans polítics municipals. Aquesta moció va ser rebutjada per la majoria municipal de l'Ajuntament d'Onil (l'Alcoià) està composta pel PSPV-PSOE, que té l'alcaldia, Esquerra Unida i Podem. La portaveu de Compromís ha manifestat que «la garantia de la igualtat lingüística, i en concret de l'oficialitat i de la promoció de l'ús social del valencià, és un dret que cap govern, i encara menys un de progrés, pot qüestionar».

El portaveu de Plataforma per la Llengua, Manuel Carceller, ha declarat que «el dret a l'ús del valencià està reconegut per la llei valenciana i l'estatut d'autonomia, i no pot ser qüestionat per una majoria municipal que es diu de progrés i de canvi. L'ús de la llengua pròpia ha de ser un eix central de l'acció política al País Valencià, per superar la discriminació lingüística d'anys de governs antivalencians en mans del PP».

La moció presentada a l'Ajuntament d'Onil demanava els mitjans necessaris perquè tota la documentació dels òrgans polítics municipals, és a dir, actes, acords i resolucions, es feren també en valencià. Igualment, s'hi demanava l'ús de les dues llengües oficials en la comunicació de l'Ajuntament, per exemple en les xarxes socials i als cartells d'informació. A fi de garantir el procés de normalització i igualtat lingüística també es demana la formació dels funcionaris i treballadors municipals.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram