Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua recorda a l'Hospital Nisa el dret a usar el valencià

La Plataforma per la Llengua informa sobre el dret a l'ús de la llengua pròpia, davant un cas de discriminació lingüística per parlar en valencià a l'Hospital Nisa 9 d'Octubre de València, un centre privat de serveis de salut. El metge traumatòleg José Manuel Nebot Rodrigo es va negar a atendre una persona citada en la consulta, perquè el pacient, el famós expilotari Fran Puertes, parlava en valencià. 

El portaveu de la Plataforma per la Llengua, Manuel Carceller, ha declarat que «la falta d'atenció sanitària a un ciutadà per parlar en valencià és un cas de discriminació que va en contra de la legalitat de l'Estatut d'Autonomia valencià, de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i fins i tot a la Constitució Espanyola».

La Plataforma per la Llengua demana a l'Hospital Nisa de València que informe al doctor José Manuel Nebot Rodrigo sobre el dret a usar el valencià per part de qualsevol pacient. Manuel Carceller ha declarat que «Qualsevol ciutadà valencianoparlant té dret, sempre, a comunicar-se en la llengua pròpia. És un dret fonamental. A més, la manca de servei a un pacient valencianoparlant és un dèficit d'atenció al client i un cas d'incompliment de les obligacions professionals».

Des de la Plataforma per la Llengua es considera que actituds discriminatòries i incorrectes com la del metge Nebot són contràries a la filosofia del grup Nisa de prestar una atenció integral i de qualitat.   Manuel Carceller considera que «els valors professionals de l'hospital Nisa, segons l'ideari del mateix centre sanitari, són l'empatia, dedicació, estima, transcendència, consol i il·lusió, valors que no han estat considerats en l'atenció al pacient que parlava en valencià, Fran Puertes»

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin