Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua exigeix a les administracions que intervinguin en favor de la llibertat d'expressió i evitin el tancament de TV3 al País Valencià

La Plataforma per la Llengua vol fer pública la seva indignació davant les mesures que prepara el govern de la Generalitat Valenciana per tal d'impedir la recepció de les emissions de TV3 i dels altres canals de la Corporació Catalana de Radiotelevisió al País Valencià, prosseguint així la seva campanya sistemàtica en contra de la unitat i la normalització de la llengua comuna. En concret, estem especialment preocupats pel tancament previst per demà del repetidor de la muntanya de la Carresqueta, de Xixona.

Voldríem destacar que amb aquest tancament l'Estat espanyol, a través de la Generalitat Valenciana, està incomplint l'article 11 punt 2 de la Carta de les llengües regionals i minoritàries, tractat internacional signat per l'Estat espanyol. Considerem molt greu que l'Estat espanyol no compleixi els seus tractats internacionals, perquè és precisament l'Estat espanyol el responsable d'aquests fets de coacció de la llibertat d'expressió a nivell internacional.

En aquest sentit, la Plataforma per la Llengua vol fer pública l'exigència que s'aturin immediatament aquests intents, i que els valencians que així ho vulguin puguin sintonitzar amb normalitat els diferents canals que s'emeten en català.

També demana que en l'àmbit del Principat es puguin veure sense dificultats tots els mitjans de comunicació en català, encara que pertanyin a d'altres territoris de llengua i parla catalanes.

La Plataforma per la Llengua anuncia també noves mobilitzacions que més endavant concretarà.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram