Notícies ← Altres notícies

S'anul·la l'examen d'oposició de l'Ajuntament de Godella perquè no es va poder fer en valencià

Ahir rebíem la notícia que l'Ajuntament de Godella anul·lava l'examen d'oposició a auxiliar administratiu de l'Ajuntament de Godella (l'Horta), que es van fer el passat 11 de juny, ja que es va negar el dret d'usar el valencià a dos dels aspirants. 

Llavors, davant d'un cas de discriminació lingüística greu, la Plataforma per la Llengua va denunciar-ho i el portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller,  es va entrevistar amb l'alcaldessa de l'Ajuntament de Godella, Eva Sanchis, i el Secretari Autonòmic Ferran Puchades. En les dues trobades, el delegat va demanar tornar a fer la convocatòria de la prova, fent notar la il·legalitat comesa.

Per això, en saber la notícia de l'anul·lació de l'oposició, la Plataforma es congratula que les seues propostes hagen estat escoltades. El portaveu Manuel Carceller ha explicat que no garantir "el dret de fer l'examen en valencià violava el principi d'igualtat en l'accés a la funció pública". De fet, l'Estatut del País Valencià remarca que el valencià és idioma oficial a la comunitat i, per tant, tots els ciutadans tenen el dret d'usar-lo, fet que en el cas de Godella es va negar als aspirants de la prova. El portaveu de la Plataforma espera que situacions com aquesta no es tornen a repetir.

L'ONG del català recorda que el dret d'examinar-se en la llengua pròpia diferent del castellà i d'obtenir els qüestionaris en aquesta llengua ja va ser reconegut l'any 2010. Aleshores, el Tribunal Superior de Justícia de Galícia va avalar una sentència del 2008 del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de la Corunya que reconeixia a un ciutadà el dret de fer la prova per accedir al permís de conduir de tipus A en gallec «amb normalitat i sense cap discriminació» i, per tant, de disposar d'un qüestionari en eixa llengua.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin