Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua proposa a la Generalitat Valenciana que impulsi un web sobre el valencià

El suggeriment de crear un espai digital amb informació sobre la llengua, el seu marc legal i les activitats que s'hi fan arriba coincidint amb el dia dels Drets Lingüístics al País Valencià

La Plataforma per la Llengua ha proposat a la Generalitat Valenciana que creï un portal web específic de llengua per fer difusió de continguts sobre el valencià. Coincidint amb el 4 de desembre, dia dels Drets Lingüístics al País Valencià, l'ONG del català ha tramès aquesta sol·licitud adreçada al director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

La Plataforma per la Llengua suggereix al govern valencià que la informació del web hauria de fer referència a dades, notícies, eines i serveis al voltant de la llengua pròpia, tant de les activitats de la Direcció General de Política Lingüística com de tot el món associatiu valencià. El web també podria ser un espai on s'hi exposi legislació i documentació administrativa, incloent l'edició del BOE que es fa en català/valencià, notícies, voluntariat per la llengua, agenda de cinema i teatre en valencià, cursos oferts per la Generalitat o per entitats, i consultes lingüístiques i exercicis de llengua.

El portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, ha explicat que «la creació d'un web sobre la nostra llengua per part de la Generalitat Valenciana, seria una bona manera de donar un nou impuls a la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV)» tenint en compte que l'Estatut d'Autonomia reconeix el valencià com la llengua pròpia amb la qual tots els ciutadans tenen dret a conèixer-la i usar-la".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin