Notícies ← Altres notícies

Parlem dels “Mites i realitats de Catalunya Nord” amb Aleix Renyé

La Plataforma per la Llengua inicia un nou cicle de debats "Què me'n dius...?" per parlar sobre la situació del català al domini lingüístic. L'objectiu d'aquests debats és donar a conèixer la realitat sociolingüística dels diferents territoris de parla catalana. Enguany, els actes se celebraran al bar "El Paraigua" de Barcelona i aniran acompanyats d'una copa gratuïta! 

El periodista, actor i escriptor de Catalunya Nord Aleix Renyé serà el convidat del primer debat "Què me'n dius sobre el domini lingüístic?", que se celebrarà el pròxim dimecres 3 de maig, a les 19 h, al bar "El Paraigua" de Barcelona, per parlar sobre la situació de la llengua a Catalunya Nord.

Renyé acaba de publicar el seu darrer llibre, La llesqueta del septentrió (Edicions El Jonc), on, entre altres aspectes, explica com l'ús social i públic de la llengua catalana es troba al límit de la seva desaparició, puix que el francès ha esdevingut, ja, la llengua materna dels catalans sota administració francesa. 

El debat es produirà tot just abans de la segona volta de les eleccions franceses, d'on sortirà elegit el nou president de la República francesa. Emmanuel Macron, que es disputarà la presidència amb Marine Le Pen, va afirmar que cal aplicar les recomanacions de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries (CELROM). A més, Macron també va mostrar la seva voluntat d'incrementar la presència de les identitats regionals en el dia a dia, així com possibilitar que les llengües i cultures minoritzades es puguin aprendre als centres escolars públics. La ratificació de la CELROM comportaria el reconeixement de tota una sèrie de drets per a les llengües minoritzades de la República Francesa, entre les quals es troba el català.

Com sempre, el debat "Què me'n dius...?" serà obert al públic i els assistents hi podran participar aportant el seu punt de vista, dubtes, opinions... Us hi esperem!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin