Notícies ← Altres notícies

Presentació del llibre “I si parlem català?” de David Vila i Ros

Dins dels actes commemoratius del Dia de l'Associacionisme Cultural (4 de juny)

La Plataforma per la Llengua Canet de Mar oferirem el divendres 2 de juny, a les 19 h, a la biblioteca P. Gual i Pujadas, la presentació del llibre "I si parlem català?" del dinamitzador lingüístic i escriptor David Vila i Ros. L'acte és obert a tothom i inclourà l'assistència de parelles lingüístiques del poble, per a les quals la presentació farà de cloenda de les trobades setmanals del Voluntariat per la llengua.

Text de la coberta posterior

Tots els estudis indiquen que cada cop hi ha més persones que saben parlar català però que, en proporció, cada cop són menys les que realment el fan servir. I una llengua que no és útil està abocada a la desaparició. Hem de veure el got mig ple o mig buit?

L'objectiu del llibre no és resoldre aquesta pregunta, sinó dotar-nos d'arguments i recursos per omplir-lo fins que vessi. Les llengües són un patrimoni incomparable i hem d'intentar no només preservar-les, sinó usar-les amb normalitat en el territori que els correspon. És evident que la pervivència de les llengües minorades no depèn exclusivament de l'actitud dels parlants, ans del poder polític, social, econòmic i demogràfic que tinguin al darrere. Tot i així, si aprenem a desfer-nos dels prejudicis que ens condicionen i ens llancem a fer un ús desacomplexat del català, se n'incrementarà la presència social i esdevindrà, de ben segur, una llengua atractiva i necessària per a les persones nouvingudes i per a tots aquells conciutadans que encara no la parlen.

L'autor

David Vila i Ros (Sabadell, 1977) és dinamitzador lingüístic i escriptor i imparteix tallers i conferències per fomentar l'ús interpersonal del català. Ha estat membre actiu de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL), la Fundació Reeixida i Òmnium Cultural i actualment és vicepresident de Tallers per la Llengua i membre de la Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell. Ha col·laborat amb mitjans de comunicació escrits d'arreu del país i amb seccions sobre el català a Cugat Ràdio i Ràdio Sabadell. És autor de diversos llibres d'assaig i narrativa, el darrer dels quals és el recull de contes Verba, non facta (Voliana Edicions, 2014). El podeu llegir al blog Malgrat la boira.

davidvilairos.blogspot.com    

facebook.com/davidvilairos 

@davidvilairos

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram