Notícies ← Altres notícies

11a edició del Dictat Català d’Esparreguera

L'onzena edició del Dictat Català d'Esparreguera va tenir lloc el passat 3 d'abril a la Sala d'Actes de la Biblioteca Municipal l'Ateneu. Va ser un acte emmarcat en la 7a Setmana de la Llengua d'Esparreguera i organitzat per la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera i el Servei de Català i va comptar amb la col·laboració de la territorial del Baix Llobregat de la Plataforma per la Llengua.

El fragment dictat de 113 mots va ser extret del llibre d'Aurora Bertrana (1892-1974), El Marroc sensual i fanàtic, per celebrar l'Any literari d'Aurora i Prudenci Bertrana.

Va ser dictat amb rigorositat lingüística per Mariona Masferrer, regidora de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera. La presentació va anar a càrrec de Marc Piera, responsable del Servei de Català, i Imma Pagès, directora del CNL Ca n'Ametller, va fer-ne un discurs.

Van participar-hi 77 persones. Entre els assistents a l'acte vam poder comptar amb nombrosos alumnes dels cursos de català per a adults, alguns alumnes de batxillerat acompanyats del seu professorat de català i esparreguerins assidus al dictat de cada any.

Les correccions van anar a càrrec d'un jurat de tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística del CNL Ca n'Ametller.

El lliurament de premis es va dur a terme el divendres 21 d'abril a les set de la tarda a la mateixa biblioteca. Va col·laborar-hi Helena Gonzàlez, membre de la junta Territorial del Baix Llobregat, en l'entrega dels premis. També l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera.

S'hi van entregar més d'una vintena de premis:

·         1r. premi: un viatge de cap de setmana a Menorca o Mallorca per a dues persones. Guanyadora: Marta Llagostera i Magrans

·         Categoria especial Alumne dels cursos de català per a adults del SLC d'Esparreguera 2016-2017: un exemplar del Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans. Guanyadora: Lina Cerradelo i Moure

·         Categoria especial Jove (fins als 25 anys): un iPad. Guanyador: Albert Gobern i Canals

(Entre el 2n i 17è premi: subscripcions gratuïtes anuals a una revista en català associada a l'APPEC o a la revista local 777 Comunica)

·         2n. premi: Roser Alavedra i Carmona

·         3r. premi: Núria Paulo i Paulo

·         4t. premi: Antonio Jara i Torres

·         5è. premi: Maria Teresa Prats i Margalef

·         6è. premi: Yeray Gómez Esquinas

·         7è. premi: Edgar Mont-roig i Carme

·         8è. premi: Lluís Maria Bosch i Daniel

·         9è. premi: Mònica Grau i Prieto

·         10è. premi: Sílvia Alavedra i Carmona

·         11è. premi: Ana Pascual i Aranda

·         12è. premi: Mireia Guàrdia i Tosal

·         13è. premi: Georgina Molero i Murà

·         14è. premi: Marc Masa i Álvarez i Gemma Serrano i Codina

·         15è. premi: Guillem Pérez i Rigau

·         16è. premi: Núria Murà i Sagristà

·         17è. premi: Núria Canals i Vendrell

·         Categoria especial a la Participació: tres vals, respectivament, per a un esmorzar o un berenar a les pastisseries Cal Ferran i un sopar al Restaurant Terres Llunyanes. Guanyadors: Joan Maria Albiol i Mayor, Jaume Comas i Planas, Albertus Geert Jan Potze i Magdalena Valls i Amengual.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin