Notícies ← Altres notícies

4a edició del concurs Lletra a Lletra d’Esparreguera

Dimarts 25 d'abril, a les 18 h, va tenir lloc la 4a edició del concurs Lletra a Lletra d'Esparreguera, a la Biblioteca Municipal l'Ateneu. L'acte es va emmarcar dins de la 7a Setmana de la Llengua Catalana al municipi.

El Concurs Lletra a Lletra d'Esparreguera és una activitat organitzada conjuntament per la Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat, la Biblioteca i l'Ajuntament d'Esparreguera, amb la col·laboració constant de professorat de llengua catalana dels tres centres de secundària de la vila: l'Escola Cooperativa El Puig, l'Institut El Cairat i l'Institut El Castell.

Ja que se celebrava el quart any de l'edició, es va voler ampliar la participació fins a 4t d'ESO. D'aquesta manera, enguany els alumnes de tots els nivells de l'ESO (1r, 2n, 3r i 4t) de tot el poble s'hi van poder inscriure.

El nombre total de concursants va ser de 68 i tots ells van demostrar molt bona predisposició per al concurs i ganes de superació. Lletra a lletra i individualment, els alumnes, per rondes eliminatòries i per nivells, van anar lletrejant paraules dictades per la tècnica de la Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat, Esther Vaquero. Així també, la directora de la biblioteca, Carla Canongia, anava cridant els participants i feia el control de les rondes i els nivells dels participants.

El públic, compost per amics, companys, familiars i professorat dels centres, va seguir atent i amb emoció la sessió.

En finalitzar la ronda del nivell en qüestió, la coordinadora de la junta Territorial del Baix Llobregat, Rosa Monforte, va entregar els premis corresponents als seus guanyadors i es va fer una fotografia de l'entrega tot seguit.

Els premis atorgats van ser tres per cada nivell. El primer premi va ser una tauleta digital que aportava la Plataforma per la Llengua; el segon, un lot de marxandatge d'aquesta ONG que incloïa una samarreta d'edició especial; el tercer, un lot de llibres donat per la biblioteca. Cal remarcar que l'empresa esparreguerina La Rock School (C. Barcelona, 52) va encarregar-se de fer les samarretes d'edició especial.

Els guanyadors del concurs van ser els següents:

1r d'ESO

1r: Jordi Sagrega Jorge (IES El Castell)

2n: Laia Perramon Diaz (Escola El Puig)

3r: Saül Blas Rio (IES El Castell)

2n d'ESO

1r: Marc Paredes Ferras (Escola El Puig)

2n: Fatima Kissami (IES El Cairat)

3r: Mili Serrat Garcia (IES El Cairat)

3r d'ESO

1r: Andreu Giné Sola (IES El Castell)

2n: Adrià Vallejo Barra (IES El Cairat)

3r: Anna Raya Muloz (IES El Cairat)

4t d'ESO

1r: William Andrés Iriarte Gonza (IES El Cairat)

2n: Pablo Villegas Bonillo (IES El Castell)

3r: Mohamed El Yaakoube (IES El Castell)

L'objectiu principal del concurs va ser encoratjar els joves esparreguerins un any més a continuar amb el seu aprenentatge de la llengua catalana, valorant-ne l'estudi ja realitzat gràcies a la tasca docent que duen a terme els centres de secundària de la vila dia rere dia.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin