Notícies ← Altres notícies

Visita guiada al Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, MHIC

El passat dimecres, 21 de maig, membres de les entitats de nouvinguts que formen part de la xarxa d'entitats que dinamitza la Plataforma per la Llengua, parelles lingüístiques i participants a les tertúlies lingüístiques del programa del Voluntariat per la Llengua van dur a terme una visita guiada al MHIC, a la Masia de Can Serra a Sant Adrià del Besós.

Acompanyats per en Jordi, el guia del museu, vam visitar les tres exposicions permanents: la primera, dedicada als conceptes i motius migratoris que han motivat els fluxos humans arreu del món des de temps remots, així com els prejudicis que sovint sorgeixen pel desconeixement de l'altre.

La segona exposició es dedicava a les migracions internes de l'estat espanyol a Catalunya. Estava situada al vagó de tren conservat del "Sevillano", cedit pel Museu del Ferrocarril de Vilanova. Aquest espai dóna peu a parlar d'aquestes migracions internes de la postguerra, quan la fam i les penúries econòmiques causaven els desplaçaments cap a territoris mínimament industrialitzats, on podia haver-hi feina.

Finalment, la tercera exposició anava dedicada als processos migratoris mundials, que han afavorit l'arribada en pocs anys de persones de diferents països a Catalunya, cosa que queda ben reflectida en la diversitat de llengües que coneixen els nens que omplen les escoles del nostre país, els pares dels quals tenen orígens diversos.

Aquesta visita és una de les diverses activitats programades pels voluntaris lingüístics i persones de les entitats de nouvinguts gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Si vols participar en el programa del voluntariat lingüístic, ja sigui d'aprenent o d'ensenyant, no dubtis a contactar amb nosaltres:

Vxl@plataforma-llengua.cat

Telèfon: 933211803

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin