Notícies ← Altres notícies

Ludoteca i cinema en català per les festes de La Mercè de Barcelona

La Plataforma per la Llengua ha participat aquest cap de setmana passat, a la plaça de Catalunya de Barcelona, en la segona edició de l'"Associa't a la festa", que ha tornat a les festes de La Mercè amb una oferta plena d'activitats a càrrec de més de dues-centes associacions de la ciutat. 

El dissabte, 23 de setembre, la Plataforma per la Llengua va organitzar un matí de joc i lleure en català amb la ludoteca de l'entitat, formada per una cinquantena de jocs. Els petits i els no tan petits van poder gaudir durant quatre hores de jocs i joguines que incorporen el català, ja sigui en l'etiquetatge, les instruccions o el joc mateix.

L'objectiu de la ludoteca és conscienciar la població sobre la importància de tenir en compte la llengua a l'hora de comprar els jocs i les joguines. Volem donar a conèixer tant l'oferta de jocs i joguines que incorporen el català com els fabricants que les fan, tot reivindicant el dret de petits i grans de jugar en català.

Diumenge, 24 de setembre, a la tarda es va organitzar el taller de doblatge en català amb la col·laboració de la cooperativa promotora de mitjans audiovisuals Drac Màgic. En el taller van poder participar unes cent persones d'edats molt diverses. El doblador Francesc Fenollosa (la veu del Follet Tortuga a Bola de Drac) va ser l'encarregat d'impartir el taller i va ajudar petits i grans a ser conscients de llurs veus i llur capacitat d'expressar-se oralment d'una manera com mai abans havien fet. Es van doblar fragments de pel·lícules i sèries d'animació infantil.

D'altra banda, es van recollir més signatures per a la campanya "El català, sense fronteres", i es van sobrepassar les 42.000 adhesions. La campanya té l'objectiu de fer arribar a la Comissió Europea i el Comissionat de Drets Humans del Consell d'Europa 50.000 signatures de denúncia per les restriccions injustificades en la recepció dels mitjans de comunicació audiovisuals en català en els territoris de parla catalana. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin