Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua s'adhereix a la manifestació del 9 d'octubre per a dir «Sí al valencià»

L'entitat considera que la mobilització arriba en un moment decisiu després dels avanços en ensenyament i en funció pública. La Plataforma per la Llengua convida el conjunt del poble valencià a participar d'aquesta diada de manera cívica i festiva.

La Plataforma per la Llengua s'adhereix a la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre amb motiu de la diada del poble valencià. Sota el lema «Sí al valencià», la mobilització recorrerà els principals carrers de la ciutat de València posant en el centre de la reivindicació la llengua pròpia dels valencians, en un moment polític clau per al desenvolupament d'iniciatives que afavorixen la normalització del valencià en tots els àmbits de la societat. Així, la Plataforma per la Llengua convida als valencians a eixir al carrer en defensa de la cultura i la llengua del País Valencià.

Com destaca el manifest de la convocatòria, el nou cicle polític ha possibilitat un canvi positiu en matèria lingüística. El pacte per la competència lingüística per a l'accés a la funció pública, el decret d'usos administratius, el projecte de Llei de plurilingüisme o la posada en marxa de la nova ràdio i televisió públiques són un clar exemple d'aquesta nova embranzida per al valencià. Per això, la Plataforma per la Llengua considera que cal posar la llengua en l'epicentre de la reivindicació en el dia nacional dels valencians, el 9 d'octubre.

La manifestació unitària pel «Sí al valencià» eixirà a les 18 hores des de la plaça Sant Agustí de València. La Plataforma per la Llengua anima a participar-hi de manera activa i cívica per promoure els valors de la llengua i la cultura pròpies i defensar els interessos nacionals del poble valencià.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin